31. tammikuuta 2023

Kauralastuleivokset ♥

Mulla on noissa vanhoissa reseptimapeissa ohje, jossa kauralastuista tehdään kermavaahdolla täytettyjä leivoksia. Ajatus kuulosti jännältä, mutta pelkkä vaniljasokerilla maustettu kermavaahto ei oikein innostanut. Jotain muutakin se kaipasi, ainakin mun mielestä. Kaupassa silmiin osui laskiaispullat ja siitä se ajatus sitten lähti.... 


Nämä kauralastuleivokset ovat makeita ja erittäin haastavia syödä, ja makunsakin puolesta ovat aika omituisia. Siis hyvällä tavalla. Syödessä kannattaa varata lähelle lautanen ja kasa paperia. Herkkä kauralastu kun hajoaa helposti, jolloin saat takuuvarmasti hillot ja kermavaahdot sormille. Mutta toisaalta, ei niiden laskiaispullienkaan syöminen aina niin siistiä puuhaa ole. :) 



Kauralastuleivokset

75 g voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
½-1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikkahilloa
Pellille:
ruokaöljyä

  Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Sulata rasva ja kaada se kaurahiutaleiden päälle. Sekoita. Sekoita joukkoon sokeri, muna ja jauho-leivinjauheseos.
  Öljyä leivinpaperi kevyesti. Nosta taikinasta teelusikalla pieniä nokareita pellille. Jätä reilusti tilaa, sillä kauralastut leviävät aikalailla. Paista kauralastuja 175 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä pellillä, kunnes kovettuvat ja nosta sitten lautaselle odottamaan.
  Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Pursota osalle jäähtyneistä kauralastuista kermavaahdolla rengas ja nosta keskelle nokko mansikkahilloa. Paina toinen kauralastu kevyesti kanneksi. 
  Ainakin parisen tuntia leivokset säilyvät jääkaapissa pehmenemättä, mutta parasta ehkä täyttää näitä sitä mukaa kuin syö. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti