10. huhtikuuta 2023

Pashakruunu ♥

Pääsiäinen alkaa olla taas vietettynä. Ei sillä, ei meillä kauheasti pääsiäistä juhlita. Toki suklaamunia ostetaan, ja lapselle mämmiä, mutta muuten ei yleensä mitään perinteisiä pääsiäisruokia tehdä tai syödä. Tai on meillä oma pääsiäisen perinneruoka, nimittäin pääsiäiskebab.


Tänä vuonna tein kuitenkin poikkeuksen ja testasin Pirkasta talteen poimittua pashakruunun ohjetta. Vähän erikoinen tuo oli, mutta silti ihan hyvää. 

Pashakruunu

Reunoille:
12-14 kpl vohvelia tai Tiramisu-keksiä
Täyte:
50 g tummaa suklaata
1 dl kuivattuja papaijapaloja
½ dl rusinoita
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl mantelirouhetta
4 liivatelehteä
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
viinirypäleitä
marenkeja
muutama macaron
sitruunamelissaa

  Leikkaa leivinpaperista tasapohjaisen irtopohjavuoan kokoinen pyöreä pala ja pane paperi vuoan (halk. 24cm) pohjalle. Voit myös valmistaa kruunun suoraan tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen. Pashakruunun siirtely kun on aika haastavaa.
  Leikkaa vohvelit tai Tiramisukeksit puoliksi ja nosta puolikkaat pystyyn vuoan reunoille. Rouhi suklaa terävällä veitsellä ja pieni papaijapalat sekä rusinat. Raasta hyvin pesty sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu (n.3rkl).
  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto, mantelirouhe, rusinat, papaijapalat ja rouhittu suklaa rahkan joukkoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.
  Kuumenna sitruunanmehu, purista liivatelehdistä enin vesi pois ja sulata liivatteen sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä ihan hetki. Sekoita sitruunanmehu rahkaseokseen. Mausta seos vaniljasokerilla ja raastetulla sitruunankuorella. Nostele viimeiseksi joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma.
  Kaada täyte vuokaan leivinpaperin päälle niin, että vohveleista muodostuu reunus hyytelölle. Anna pashan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irrota jälkiruoka vuoasta kakun tapaan ja nosta tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla. Huom! Macaronsin pehmenevät vuorokaudessa pashakruunun päällä, eli ne kannattaa laittaa kakun päälle vasta vähän ennen tarjoilua. Tarjoa kahvin kanssa jälkiruoaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti