19. huhtikuuta 2023

Isot, mehevät suklaarusinamuffinssit ♥

Koska olen sangen jääräpäinen luonteeltani, niin vähän väliä täytyy kokeilla joko käsi leipomista kestäisi. No, ei kestä. Mutta tässä kipuillessani voin juoda kupposen kahvia ja syödä meheviä suklaarusinamuffinsseja. 

Herra 12v on laittanut omalle Youtube-kanavalleen muutaman pelivideon ja esitti toiveen, että kun tietty katselumäärä ylittyy, sitä juhlitaan muffinsseilla. Aluksi meinasin hakea muffinssit kaupasta, mutta tein ne sitten kuitenkin itse.

Nämä suklaarusinamuffinssit ovat ihanan meheviä, joskin aika makeita. Mutta ihan kelpo muffinsseja kuitenkin. Taikinasta tulee 12 isoa muffinssia.



Suklaarusinamuffinssit
(12kpl)

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,75 dl maitoa
200 g suklaarusinoita

 Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää halutessasi joukkoon 1rkl vehnäjauhoja munien vatkaamisen yhteydessä, niin vaahto ei juoksetu. Sekoita keskenään loput vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi kaakaojauhe jauhoseokseen. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa samalla varovasti sekoittaen. Lisää suklaarusinat taikinaan ja nostele taikina sekaisin. Vältä turhaa vaivaamista.
 Laita muffinipellin koloihin paperivuoat tai voitele vuoka. Lusikoi taikinat vuokiin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15–18 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Tarkista kypsyys tikulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti