Kun tuota raparperia kerran riittää, niin jatketaan sitten vielä raparperileivonnaisten parissa. Kahvin aika -kirjasta löytyi superhelppo raparperi-murupiirakan ohje ja kun aineksetkin kotoa löytyi, niin leivoin sitten sellaisen. Piirakka ei ole hirmu iso, mikä on oikeastaan aika hyvä juttu. Meillä kun edelleen tuo makeiden leivonnaisten menekki on aika vähäistä.
Raparperi-murupiirakka
2,25dl sokeria
150 g voita
1 keltuainen
½ appelsiinin mehu
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5,75dl vehnäjauhoja
500 g raparperia (mulla oli vähän vähemmän)
40 g mantelirouhetta
Nypi sokeri, hieman huoneenlämmössä pehmennyt voi, keltuainen, puristettu appelsiinimehu, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot muromaiseksi taikinaksi.
Levitä vähän yli puolet taikinasta leivinpaperilla vuoratun paistovuoan (n. 22*22cm) pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Pese raparperi ja painele kuivaksi. Kuori ja paloittele raparperit. Levitä raparperipalat vuokaan pohjan päälle. Sekoita mantelirouhe jäljellä olevaan taikinaan ja levitä pieninä nokkoina piirakan pinnalle. Paista piirakkaa vielä noin 25-30 minuuttia tai kunnes on kypsä.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Mihin jäi appelsiinimehu reseptistä?
VastaaPoistaMehu sekoitetaan taikinaan samassa kuin muutkin ainekset. Korjaan vielä kirjoitusta, kiitos! ♥
Poista