8. syyskuuta 2013

Niin paljonpuhuvia laatikoita - kaalilaatikoita

SyysSemi on onnellisesti takana. Semi 01:n tytöt tulivat hienosti kuudenneksi omassa sarjassaan. Ei huono, sillä yleensä kotiturnaukset ei ole menneet ihan putkeen... Oon suunnattoman ylpeä koko joukkueesta! Onnea likat! Muutaman pelin ehdin käydä katsomassa ja on hienoa nähdä miten tytöt ovat kehittyneet niin joukkueena kuin yksilöinäkin. Kiitos ja kunnia tästä kuuluu myös hyvälle valmentajalle ja muille taustajoukoille! Mahtavaa! Vielä kun saisivat hieman lisää porukkaa mukaan, niin hyvä :)

Likat lähti ansaitusti pizzalle ja meillä muut saa tyytyä kaalilaatikkoon. Tosin kaalilaatikko on aika herkkua, joten mieluummin minä sitä syön. Possu-kaalipadasta jäi yli puolikas kaalinkerä, joten ei ollut kovin vaikea keksiä mitä siitä tekisi. Lisäksi tuttuni suositteli Valion sivuilta löytämäänsä ohjetta ja kun kuulemma oli hurjan hyvää, niin tein oman laatikkoni sitten samalla ohjeella. Meiramia laitoin hieman vähemmän ja täsymaidon vaihdoin kevytmaitoon. Muuten tein suunnilleen ohjeen mukaan. Suolaa olisi voinut olla enemmän, mutta muuten tämä oli kyllä todella hyvää! Suosittelen! 

Kaalilaatikko
(6ann.)

n.1kg kaalia
2 isoa sipulia
400g jauhelihaa
1,5-2tl suolaa
0,25tl jauhettua valkopippuria
2tl meiramia
2rkl siirappia
1dl puuroriisiä
2dl ruokakermaa
6dl (täys)maitoa

  Suikaloi kaali. Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa. Valuta. Hienonna sipulit. Paista ne pannulla jauhelihan kanssa. Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja meiramilla.
  Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon. Kaada seos voidel- tuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
  Kypsennä uunin ala- tai keskiosassa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Halutessasi jätä vielä jälkilämmölle puoleksi tunniksi. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...