12. syyskuuta 2013

Sweet Pie O' Mine - pellillinen kesäkurpitsapiirakkaa

Tästä ei leipominen voi helpommaksi tulla! Ainekset sekaisin, pellille ja uuniin! Sähkövatkaimenkin voi unohtaa tätä piirakkaa tehdessä, pelkkä puuhaarukka piisaa. Näistä ohjeista minä tykkään! Ja kun samalla sai käytettyä edes pienen palan kesäkurpitsaa (joita edelleen piisaa...), niin aina parempi. Taikina ei itsessään näyttänyt kovin herkulliselta ja hetken jo mietin, että mitähän sitä tuli tehtyä. Uunista leijaillut tuoksu sai epäilykset hälvenemään ja valmista tuotosta maistellessa viimeisetkin rippeet jouti romukoppaan. Vaikkakin tuo kuorrutus oli aavistuksen liian makeaa mun makuun. Ohje tähän superhelppoon leivonnaiseen on löytynyt joskus Me-lehdestä. Sen verran mokailin ohjeen kanssa, että laitoin vain yhden teelusikallisen leivinjauhetta kahden sijaan. Ilmeisesti sen vuoksi tuo jäi hieman matalammaksi. Lisäksi koristerakeet vaihdoin mantelirouheeseen ja kookoshiutaleisiin. 

Kesäkurpitsaruudut
(pellillinen)

Pohja:
1 kesäkurpitsa raastettuna (ostettaessa noin 500g, raastetta 4-5dl)
5dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2,5dl voita tai margariinia sulatettuna (n.250g)
4 kananmunaa
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl kardemummaa
1dl rusinoita
Kuorrutus:
50g voita tai margariinia sulatettuna
1pkt (500 g) tomusokeria
0,75dl maitoa
1tl vaniljasokeria
koristerakeita (tai mantelirouhetta ja kookoshiutaleita)
Vuokaan:
margariinia voiteluun (laitoin leivinpaperin)

  Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (40*45) margariinilla (tai vuoraa leivinpaperilla). Painele kesäkurpitsaraaste siivilään ja anna nesteen valua siitä pois. Itse kuorin kesäkurpitsan ensin. Sekoita keskenään taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja. 
  Sekoita kuorrutus ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Viimeistele herkku koristerakeilla (tai mantelirouheella ja kookoshiutaleilla).


10 kommenttia:

  1. Voi kun kuulostaisi ihanalta! (niinkuin otsikon alkup. biisikin ;) )
    Tekisi mieli leivoskella jotain piirakkaa, sitä hitsin kesäkurpitsaa riittäisi meilläkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin just kurkkaamassa kesäkurpitsapenkkiä ja sieltä löytyy yli 20 sellaista pikkuista kesäkurpitsaa. Saa nähdä jaksaako ne vielä kasvaa ja jos jaksaa, niin mitä ihmettä mä niille teen?!?

      Poista
  2. Ihanan kuulloista ja näköistä :) Kesäkurpitsa tuo piirakoihin mukavasti kosteutta ja mehevyyttä. Nam! Ja tällaiset reseptit, joissa aineet vain sötkäytetään sekaisin, ovat ihan parhaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä niin kivoja ohjeita :) Eikä tämän tekemiseen mene edes kovin kauaa aikaa.

      Poista
  3. Tämä ohje tulikin tarpeeseen.
    Ystävä toi meille lauantaina muutaman todella ison kesäkurpitsan ja johonkin ne täytyy saada hukattua. Jimille on tullut tehtyä jo iso kasa kesäkurpitsasosetta pakkaseen (kyllä, koiralle) :) mutta haluaisin että me ihmisetkin niistä jotenkin päästäisiin osalle.
    Tässä voisi olla yksi hyvä resepti kesäkurpitsan "tuhoamiseen"!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hyvä, hyvä! Tuntuu, että tänä vuonna kesäkurpitsoista on tullut kaikille hurja sato... Vaikka välillä on vaikea keksiä kaikille käyttöä, niin taidan istuttaa ensi vuonnakin :)

      Poista
  4. Ihana resepti.:) Näyttää tosi pehmoiselta ja herkulliselta! Niin ja upea uusi ulkoasu blogillasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melody :) Tämä oli kyllä hyvää, eikä tuo kuorrutekaan tuntunut enää liian makealta, kun sai olla hetken. Mä oon aivan ihastunut näihin kesäkurpitsaleivonnaisiin :)

      Poista
  5. Enpä ole tällaista ennen kokeillutkaan. Kiinnostava resepti ja näyttävät hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva ohje :) Jos porkkanakakusta tykkää, niin kannattaa kokeilla.

      Poista