4. syyskuuta 2014

Dream for a while of the things that make you smile - ihana luumutorttu tuoreista luumuista

Laitoin muutama päivä taapäin talon miehet naapuriin luumuvarkaisiin. Tai noh, ei sitä ihan varastamiseksi voi sanoa, sillä ihan luvan kanssa siellä kävivät. Naapurin vanha luumupuu oli jälleen kerran melko anteliaalla päällä, sillä satoa piisaa yli omien tarpeiden. Kauheasti en viitsinyt luumuja hamstrata, sillä tänä vuonna ei luumulikööriä tehdä. Sen sijaan osa päätyi herkulliseen, pähkinäiseen luumutorttuun. Ohjeen kävin rosmoamassa Reseptivaras-blogista ja aavistuksen sitä muuttelin. Rusinat jätin taikinasta kokonaan pois ja pähkinät mittasin mitalla enkä kouralla, sillä mun koura on niin pienen pieni, ettei sitä voi oikein mittayksikkönä käyttää. Luumut laitoin puolikkaina viipaleiden sijaan, sillä olivat niin pikkuruisia kooltaan, ettei viipalointi oikein kannattanut. Paistoaikakin oli oleellisesti lyhyempi kuin alkuperäisessä ohjeessa, joten kannattaa olla tarkkana torttua paistaessa. Vaniljakastikkeen kanssa tätä syötiin ja hyvää oli! 





Luumutorttu

125g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kermaa tai maitoa
7 pientä tai 4-5 suurempaa luumua
1dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1rkl mantelilikööriä
2rkl ruokokidesokeria

  Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan yhdessä maidon tai kerman kanssa. Lisää pähkinät ja sekoita taikina varoen sekaisin.
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja levitä päälle puolitetut/viipaloidut luumut. Lorauta päälle likööri ja ripottele ruokokidesokeri pinnalle.
  Kypsennä 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. (Mun torttu oli uunissa noin 20 minuuttia!) Koristele jäähtyneenä tomusokerilla. 






Muuten, jos jollakulla on tiedossa hyväksi havaittu kannellisen luumupiirakan ohje, niin vinkkaa tai linkkaa! Olisin siitä enemmän kuin onnellinen! 


6 kommenttia:

  1. Herkullisen oloinen torttu, mutta Anu ennen kaikkea ihan hemmetin upeat kuvat, niissä silmä lepää!♥

    VastaaPoista
  2. Olen täysin samaa mieltä Eijan kanssa, herkullisen näköinen torttu mutta vielä kauniimmat kuvat!!! Ihania!! <3

    VastaaPoista
  3. On kyllä hienot kuvat ja ihanat noi sydänkoristeet tortun pinnalla. Oi oispa oma luumupuu, ei se tosin näillä korkeuksilla varmaan paljon satoa tuottaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Me saatiin naapurilta pieni luumupuun alku, mutta on niin pikkuruinen, että satoa saa odottaa aika kauan. Toinen, vähän isompi luumupuu käytiin ostamassa viikonloppuna. Ehkä me jonain vuonna saadaan omiakin luumuja, niin ei tarvi käydä naapurista hakemassa :)

      Poista