2. syyskuuta 2014

It is food, food, food... and it's full of flavor! - helppo, arkinen kesäkurpitsa-jauhelihavuoka

Kesäkurpitsat tuntuvat kasvavan aina vaan niin kovaa kyytiä, että niitä on melkein pakko tunkea vähän joka ruokaan. Hilloja tai marmeladeja en tänä vuonna jaksa keitellä, eikä leivontainnostuskaan ole tällä hetkellä huipussaan, joten syödään niitä sitten ruoissa ja lisukkeissa. Anopin herkullinen kesäkurpitsavuoka muuttui tällä kertaa jauheliha-kesäkurpitsavuoaksi ja ihan hyvää oli näinkin. Juustoa tosin olisi voinut laittaa väliin reilumminkin, mutta enempää ei kotoa löytynyt. 




Jauheliha-kesäkurpitsavuoka

600g kesäkurpitsaa
öljyä
suolaa
400g jauhelihaa
1 punasipuli
3 isoa valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
oreganoa
3-4dl juustoraastetta
1prk(390g) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa 
(tai pastakastiketta)
öljyä vuoan voiteluun

  Viipaloi kesäkurpitsa noin 0,5-1 sentin viipaleiksi. Ruskista viipaleet molemmin puolin kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Mausta kevyesti suolalla. Nosta sivuun odottamaan.
  Ruskista jauheliha. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu punasipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja oreganolla.
  Öljyä vuoka ja lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihaa ja juustoraastetta. Jätä hieman juustoa vuoan päälle. Kaada tomaattimurska vuokaan ja ripottele loppu juusto pinnalle.
  Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.




Remppahommista voisi sanoa sen verran, että jouduttiin hommaamaan uusi sähkömies tekemään hommat loppuun. Menee vähän tiukille saadaanko sähköremppaa valmiiksi ennen sovittua maalämpölaitteiden asennusta. Jos homma ei valmistu ajoissa, joudutaan laitteiden asennusta siirtämään. Edelleenkään en oo saanut kaikkia mun hellan levyjä toimimaan... mur. Muuten remppa on mennyt tähän saakka hämmentävän kivuttomasti... parempi varmaan koputtaa puuta ja äkkiä.... ja toivottavasti jatkuu samaa rataa loppuun saakka. 

8 kommenttia:

  1. Peukkuja rempalle. Ite en enää jaksa ees toivoa mitään jouhevia ratkaisuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( Niinkö paha tilanne on? Jos vaan jotenkin voidaan auttaa, niin sano!

      Poista
  2. Toivottavasti saatte rempan ilman kommelluksia tehtyä loppuun! ☺ Kesäkurpitsavuoka näyttää syötävän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan. Jännityksellä vaan odottelen sitä sähkömiestä, kun vielä ei ole kuulunut mitään. Jos tämäkin tekee oharit, niin sitten en kyllä tiedä mitä tehdään :/

      Poista
  3. satunnainen vierailija3. syyskuuta 2014 klo 13.39

    Ihanaa, tämä pelastaa päivän, löytyy kaikki jääkaapista ja just mietin (työn ohessa) mitä siitä jauhelihasta keksisi. Kiitos sinulle ja tsemppiä remppaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu :) Ja kiva, kun sain olla avuksi!

      Rempan keskellä kaikki tsemppi on erittäin tervetullutta. Kunhan tämä on ohi, niin sitten taitaa olla vuorossa putkiremppa....

      Poista
  4. satunnainen vierailija5. syyskuuta 2014 klo 12.53

    Kyllä maistui, oli aivan ihanaa, tämä jää kyllä "listoille"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja vaihtelua tähän saa mukavasti, kun korvaa tomaattimurskan eri tavoin maustetuilla pastakastikkeilla :)

      Poista