24. syyskuuta 2014

Joka pelätyn kung pon taitaa, voi esteet kaikki voittaa....

Wokkipannu sai taas eilen kuumaa kyytiä, kun ruoaksi oli kung po-kanaa "Ruokasuosikit - vokki" -kirjan ohjeen mukaan. Nopeasti, todella kuumalla paistettu broileri, on vaan jotain niin hyvää, että voisin syödä sitä vaikka joka päivä. Ja jos ruoassa on pähkinöitä, niin ei se ainakaan huonone. Hieman soveltamiseksi ohjeen testailu meni, sillä kaikkia aineksia ei lähikaupasta saanut. Annoksenkin suurensin, sillä muuten ei olisi piisannut koko sakille. Alla ohje siten miten minä sen tein. Tällainen on kyllä pikaruokaa parhaimmillaan!

Jännä muuten miten erilaisia kirjoitusasuja ruoalle löytyy. Itse olen oppinut tunnistamaan tuon Kung pona, kirjassa puolestaa tämä oli nimetty Gong bau-kanaksi. Kuka tietäisi, mikä on se oikea nimitys, vai vaihteleeko se paikkakohtaisesti?

Tämä kuuluu niihin ruokiin, jossa kaikki valmistelut kannattaa tehdä etukäteen! Pilkkoa kasvikset, paahtaa pähkinät ja kiehauttaa kanaliemi. Ruokaa paistettaessa ei enää ole aikaa moiseen.




Gong bau-kanaa 

3 broilerin fileepihviä
1rkl kasvi- tai pähkinäöljyä
1-3 punaista kuivattua chiliä 2-3 osaan leikattuna
1tl setsuanin- eli kiinanpippuria
3 valkosipulinkynttä hienoksi viipaloituna
2 1/2cm pala tuoretta inkivääriä hienoksi viipaloituna
1-2 pientä salottisipulia karkeasti silputtuna
85g paahdettuja maapähkinöitä
Marinadi:
3tl soijaa
1 1/2tl riisiviiniä
vajaa tl ruokosokeria
Kastike:
3tl soijaa
1,5tl japanilaista riisiviinietikkaa
muutama pisara seesamiöljyä
3rkl kanalientä
1,5tl ruokosokeria

  Leikkaa broileri noin 1x1cm kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa, lisää broileri ja marinoi ainakin 20 minuuttia. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja siirrä sivuun odottamaan.
  Kuumenna öljy esilämmitetyssä wokissa ja paista chilejä ja pippureita hetki. Lisää joukkoon broileri. Kun liha muuttaa väriä vaaleaksi, lisää valkosipulit, inkivääri ja salottisipuli. Paista sekoittaen noin 5 minuuttia, tai kunnes broileri on kypsä. 
  Kaada kastike wokkiin, sekoita hyvin ja lisää joukkoon valmiiksi paahdetut pähkinät. Tarjoa heti.




Ohjeen myötä keittokirjaprojekti eteni taas yhden kirjan verran. Vaikka näiden Ruokasuosikit-kirjojen ohjeet vaativat usein soveltamista ainesten suhteen, on näillä ainakin toistaiseksi paikka mun hyllyssä. Tosin jos karsintaa täytyy tehdä, lähtisivät todennäköisesti ensimmäisten joukossa. Jos oikein laskin, niin vielä olisi 48 kirjaa tarkempaa tutkiskelua vailla. Ei siis ole toivoakaan, että saisin kirjat käytyä vuoden loppuun mennessä, mutta mihinkäs näiden kanssa olisi kiirus.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin....




4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä ja varmasti myös maistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Tällaiset ruoat on mun suurin heikkous. Mikään missä on pähkinöitä, ei voi olla pahaa :D

      Poista
  2. Voi näitä sun otsikoita! Aina hymy huulille sun kohdalla kun lukee blogilistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aina mukavaa, jos saan jonkun suupielet värähtämään ylöspäin :) Välillä vaan nuo otsikoiden biisit jää päähän soimaan kiusaksi asti... Vaikka kuinka yritän kuunnella muuta, ei tuo perhanan humppa lakkaa soimasta :D Toisaalta, Eläkeläiset on aika kova juttu, mutta biisi vois jo vaihtua...

      Poista