21. lokakuuta 2015

Onnen, onnen omenoita ja upeita arvontoja!

Viime viikolla innostuin käyttämään viimeiset oman puun omenat herkulliseen rahkakakkuun. Ennen en tällaisista rahkaisista kakuista oikein piitannut, mutta nykyään ne kyllä kelpaa. Omenoiden lisäksi kakusta löytyi sekä rusinoita että ananaspaloja. Ananaspalat olisi tosin kannattanut leikata pienemmiksi, sillä nyt kakun leikkaaminen paloiksi oli hieman sottaista puuhaa. Ei auttanut edes terävä veitsi, vaan ananaspalan osuessa kohdalle kakku hajosi ikävästi. Parasta kakussa oli kuitenkin tuo ihanan makea pohja! Mietinkin jo, että mustikkatäytteisenä tästä tulisi varmaan täydellinen. 




Hedelmäinen rahkatorttu

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk (250g) maitorahkaa
1 tlk kermaviiliä
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tlk ananaspaloja mehussa
2 omenaa pieninä kuutioina
1 dl rusinoita

  Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  Painele taikina kevyesti voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 22cm) pohjalle ja reunoille. Jos haluat, laita vuoan pohjalle ensin leivinpaperinpala. Näin kakun irrottaminen sujuu helpommin. Sekoita täytteeseen rahka, kermaviili, sokeri ja munat. Mausta seos vaniljasokerilla. Leikkaa ananaspalat hieman pienemmiksi. Lisää täytteeseen ananakset, paloitellut omenat ja rusinat. Kaada täyte vuokaan.
  Paista 175 asteen uuninlämmössä uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Lopuksi voisi muistutella upeista arvonnoista, joita on tällä hetkellä menossa vaikka kuinka!




Indiedays etsii jälleen inspiroivinta ruokablogia. Voit äänestää omaa suosikkiasi sunnuntaihin 25.10.2015 saakka! Jos haluat, voit samalla osallistua arvontaan! Ehdokkaat löydät täältä.



Jos ensi viikonlopulle ei ole vielä suunnitelmia ja Lahden seudulla pyörit, niin miltä kuulostaisi käynti messuilla? Nyt voit voittaa liput itsellesi ja kaverillesi Kätevä&Tekevä-messuille Lahden messukeskukseen. Arvonta päättyy 25.10.2015 klo 18.00. Arvontaan pääset tästä.




Meillä SObloggaajilla, siis Etelä-Pohjanmaan sakilla on menossa arvonta, jossa voit voittaa upean Lapuan kankureiden huovan! Tähän kilpailuun voit osallistua vain Facebookissa ja arvontakuvan löydät täältä. Osallistua voit 31.10.2015 saakka! 



Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä on Kakkusankareiden upea arvonta, jossa joku onnellinen voittaa 400 euron arvoisen leivontapaketin! Kannattaa siis osallistua! Arvontaan pääset tästä.

2 kommenttia:

  1. Siis mää just yks päivä muistelin kun lapsena meillä tehtiin aina pellillinen rahkapiirakkaa jossa oli ananaksen paloja päällä ja raesokeria (sitä värikästä), että oliskohan se sellainen vielä hyvää?
    Kuulostaa kyllä hyvältä, omena ja ananaskin yhdessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy ehdottomasti kokeilla! Mä haaveilin yks päivä pumpernikkeleistä (kirjoitetaankohan se noin?!?) tai suklaakuorrutteisista sitruunapullista. Mumma niitä aina osti, kun käytiin yhdessä kaupassa :) Olin silloin ihan pikkuinen rääpäle, mutta nuo on jäänyt mieleen :)

      Poista