5. lokakuuta 2015

Sweet little baby boy ♥

Viikonloppuna sain olla tavalla tai toisella osallisena kolmilla eri juhlilla. Yksi niistä oli suloisen pienen pojan ensimmäinen juhlapäivä, jossa pikkumies sai itselleen nimen. Sain ilokseni tehdä kyseisiin juhliin ison kasan pikkuleipiä ja sopivan koristeen kakun päälle. Ristiäiskoristeita on aina kiva tehdä, joten mielelläni otin homman vastaan. Sen sijaan pikkuleipien valmistus meinasi aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja harmaita hiuksia, sillä keksien leipominen, saati koristelu ei ole mun vahvin lajini.






Herkkuhovin Johanna on onneksi kirjoittanut hyvät ohjeet muotonsa pitävien keksien valmistuksesta ja keksien koristelusta. Niitä tavaillen yritin saada jotain aikaiseksi. Vastoinkäymisistä huolimatta näitä oli kiva tehdä ja vaikka itse en ollut tyytyväinen lopputulokseen, niin onneksi ne kuitenkin juhlaväelle kelpasivat. Muutama juttu tulee heti mieleen, mitä olisin voinut tehdä toisin. Kun tein kekseille pikeerillä "rajaukset", olisin voinut laittaa ne lähemmäs keksin reunaa ja tehdä ne tyllalla, jossa olisi pienempi reikä. Nyt kekseihin jäi rumat paljaat reunat, jotka sitten yritin jotenkin saada peittoon. Keksien taikinan olisi voinut kaulia tasaisemmaksi, sillä nyt keksien paksuus vaihteli. Harjoitusta näiden valmistus vaatii, joten täytynee kokeilla joku kerta uudelleen.

Koska Johannalta löytyy valtavan hyvä sivu pikeeristä ja pikeerillä koristelusta, en sitä edes yritä tähän kirjoittaa. Käykäähän Herkkuhovissa ihastelemassa Johannan upeita luomuksia! 

Varvaskeksit
(n. 40kpl) 

150g voita
1 dl tomusokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
1 tl vaniljasokeria 
½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin kylmettymään. Taikina on helppoa käsiteltävää jääkaappikylmänä.
  Kauli taikina ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6-8 minuuttia. Pienet keksit kypsyvät nopeammin kuin nämä suht isot. Käytä ajastinta!!




Paljon onnea pienelle pojalle, vanhemmille ja kummeille ♥

6 kommenttia:

  1. Ihania keksejä olet saanut aikaiseksi!! Mun nakkisormet ei kyllä taivu tuollaisten pipareiden koristeluun, saati tuollaisen upean kakunkoristeen tekoon. Ihaillen katselen muiden tekeleitä!! ♥
    Tuolla Herkkuhovissa on kyllä uskomattomia nuo piparikoristelut, huh huh... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ei munkaan sormet kauhean näppärät ole. :D Onneksi on muotteja, joita hyödyntää.

      Poista
  2. Kiitos hurjan kauniista kehuista teille molemmille, posket punaisena niitä täällä luen.. ;)
    Olet Anu kyllä nyt turhan vaatimaton, nämähän on onnistunut TOSIhyvin! On sulla ollut kamala urakka kun olet pisteitä pursotellut, apua! Mun mielestä keksit ovat näin juuri kauniita, kun raja ei ole aivan reunassa. Pisteet ovat kaunis yksityiskohta. :)
    Jos olet ensi kertaa näissä puuhissa niin olet kyllä luonnonlahjakkuus. Omat ensi räpellykseni kyllä kalpenee näille täysin :D Voisikin joskus kaivella vanhoja kuvia levyltä jos sieltä löytyisi niitä harjoituskappaleitani vuosien takaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä piti vielä kirjoittaa että aivan supersuloinen on ristiäiskoristekin, ja sulla on aivan ihana käsiala! <3

      Poista
    2. Sinä oot kyllä jokaisen ylistävän sanan ansainnut ♥ En todellakaan usko, että sun ensimmäiset keksit olisi huonoja!

      Nämä oli tosiaan mun ensimmäiset pikeerillä kuorrutetut keksit. Ainoa aiempi kokemus löytyy niistä epätoivoisista yrityksistä, kun oon tytön kanssa yrittänyt koristella pipareita valmiilla, tönköllä sokerikuorrutteella :D

      Poista
    3. Voi ihana Anu sun kanssas! <3 (ja kyllä ne oli, usko pois :D )

      Olet kyllä todella onnistunut, ja viitsinyt, kun pisteet ja kaikki tehnyt. En uskalla kysyä työtunteja ;)
      Ne valmiit sokeritönkkökuorrutuspursotustuubit pitäisi mun mielestä kieltää markkinoilta :D

      Poista