26. marraskuuta 2015

Hävikkiherkkuna vadelmainen pullavanukas

Leipomista on tullut harrastettua viime aikoina aika vähän. Haaveilen jo jostain ihanasta suklaakakusta tai muusta herkusta, mutta vielä pitää ottaa sen verran rauhallisesti, että on tyydyttävä helpompiin herkkuihin. Paremman puutteessa pakastimesta löytynyt pullapussi sai siis luvan muuttua pullavanukkaaksi. Jostain kumman syystä kaupan pullat ei tunnu meillä kenellekään kelpaavan, vaikka eihän niissä mitään vikaa ole. Normaalisti en pullaa kaupasta ostakaan, mutta tämä oli tullut läheisestä leipomomyymälästä haetun leipäkassin mukana. 

Vähän aiemmin olisin voinut vanukkaan ottaa uunista pois, sillä nyt pinnasta tuli turhankin tumma. Sen siitä saa, kun unohtaa itsensä sohvalle telkkarin ääreen...




Vadelmainen pullavanukas

6 (n. 250g) pikkupullaa
200 g pakastevadelmia
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
sokeria
kookoshiutaleita

  Voitele pieni uunivuoka. Viipaloi pullat ½-1 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan pohjalle. Ripottele päälle noin kolmannes kohmeisista vadelmista. Laita päälle toinen pulla- ja vadelmakerros. Lado päällimmäiseksi vielä kerros pullaviipaleita.
  Sekoita keskenään kerma, maito, kananmuna ja vaniljasokeri. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle loput vadelmat sekä maun mukaan sokeria ja kookoshiutaleita. 
  Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.



2 kommenttia:

  1. Meillä ei koskaan ole pullaa, että saisi tehtyä pullavanukasta. Se olisi niin namia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin meilläkään pullaa on vanukkaaksi asti. Omatekemät katoaa hetkessä ja ostopullat on harvassa. Mutta saapa tätä edes silloin tällöin :)

      Poista