24. marraskuuta 2015

Uunissa kypsennetty porsaan ulkofilee

Viime viikolla tuskailin huonoa kuntoani, mutta nyt onneksi näyttää jo paremmalta. Jaksan olla jalkeilla suht normaalisti ja kroppa kestää taas rauhalliset kävelylenkit. Aika ihanaa! Nuo huonot jaksot laittaa aina miettimään, että mitenkähän tässä käy, mutta onneksi niistä on joka kerta selvitty. 

Yritän silti olla ja elellä vielä aika rauhallisesti ja muonittaa perhettä mahdollisimman helpoilla ruoilla. Yksi onnistunut kokeilu oli uunissa hissukseen kypsennetty possun ulkofilee. Yleensä jätän tämän osan possua kauppaan, sillä onnistun lähes aina saamaan lihasta kuivaa. Nyt tämä kuitenkin onnistui paremmin kuin hyvin! Lihan sisälämpötilaksi jäi just ja just 72 astetta, jolloin liha oli mukavan mehevää. Kastikkeen kiehautin kermasta, tilkasta lihan paistolientä ja sinapista ja maustoin kevyesti pippurilla. 

Loppu liha syötiin ohuiksi viipaleiksi leikattuna leikkeleenä leipien päällä ja oli kyllä monin verroin parempaa kuin valmiit kinkkuleikkeleet. Kävi mielessä, että joskus voisi valmistaa ulkofileetä ihan vain leivän päällä syötäväksi. 





Mehevä porsaan ulkofilee uunissa

noin 1kg porsaan ulkofileetä
Maustetahna:
1 rkl öljyä
2 tl hunajaa
2 tl HP-kastiketta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
öljyä lihan ruskistamiseen

  Sekoita maustetahna öljystä, hunajasta, HP-kastikkeesta, suolasta ja pippurista. Levitä tahna fileen pintaan. Anna lihan maustua ja lämmetä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.
  Kuumenna öljy pannussa ja ruskista filee kauttaaltaan. Nosta liha vuokaan. Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 72-75 astetta.
  Kääri filee folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi. Kiehauta halutessasi kastike tilkasta paistolientä, kermasta ja sinapista. Mausta maun mukaan pippurilla ja tarvittaessa suolalla. 





4 kommenttia:

  1. Ihania uutisia!! ♥ Hyvä että olet taas paremmassa voinnissa siellä!!!!
    Ja tuo possu näyttääkin jo ihan älyttömän mehukkaalta! Täytyy itsekin muistaa tuo 72 astetta ensi kerralla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, ehkä innostuin liian aikaisin. Eilen tutkittiin taas lisää ja selvisi, että hengityslihakset on todella surkeassa kunnossa. Kyllähän se tiedossa oli, että lihasheikkous saattaa lisääntyä ja tällä kertaa se iski sitten tuohon lihaksistoon. Nyt alkoi armoton kuntoutus ja päivittäinen puhallustreenaus. Mutta vieläkään en anna periksi :)

      Täytyy itsekin muistaa jatkossa jättää tuo sisälämpötila tuohon 72 asteen tietämille. Näemmä oon ennen kypsentänyt possua liikaa ja sen takia lopputulos on ollut kuiva.

      Poista
  2. Nam. Nyt tuli kyllä nälkä. Tätä tarttee kyllä kokeilla. Näyttää niin pehmeän murealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivottavasti teillä kelpaa yhtä hyvin kuin meillä!

      Poista