12. marraskuuta 2015

Valkosipulinen chili-härkäkakku


Kun teen ruokia tai leivonnaisia oman pääni mukaan, yritän samalla laittaa aineksia muistiin paperilapulle. Niitä lappusia löytyy sitten vähän joka paikasta ja kun haluaisi kirjoittaa reseptin muistiin, saattaa lappu olla yllättäen hukassa. Näin kävi voileipäkakkureseptille, jonka mukaan tein kakun tytölleni hänen palatessa jalkapalloreissusta Espanjasta. Nyt lappu kuitenkin löytyi, joten tässä ohje chili-härkävoileipäkakkuun. 

Mainittakoot vielä, että ei tämä parhaita kakkujani ole, mutta ihan kelvollinen kuitenkin. Ja tämän kannattaa antaa maustua ainakin yhden yön yli, sillä maku paranee oleellisesti. 




Chili-härkävoileipäkakku

8 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
8 viipaletta ruispaahtoleipää
Kostutus:
lihalientä
Lihatäyte:
100 g kultapaahdettua mureaa härkäleikkelettä
1 dl vispikermaa
200 g chilituorejuustoa
2 salottisipulia
1 maustekurkku
2 rkl chilikastiketta
Valkosipulitäyte:
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 tl valkosipulimurskaa
pippurisekoitusta
halutessa ripaus suolaa
ruohosipulia
Päälle:
1 dl vispikermaa
200 g valkosipulituorejuustoa
Koristeeksi:
salaattia
50 g härkäleikkeleitä
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
ruohosipulia
paahdettua sipulia

  Kiehauta lihaliemi ja anna sen vähän jäähtyä. Leikkaa leivistä reunat pois. Valmista täytteet. Lihatäytettä varten hienonna härkä, sipuli ja maustekurkku. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Lisää muut täytteen ainekset. 
  Valkosipulitäytettä varten sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa. 
  Laita neljä paahtoleipäviipaletta kelmun päälle neliön muotoon. Kostuta lihaliemellä. Levitä päälle puolet lihatäytteestä. Levitä päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä päälle valkosipulitäyte kokonaan. Levitä päälle leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loppu lihatäyte. Lado päälle loput leivät ja kostuta. Kääri kakku tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  Nosta kakku tarjoiluvadille. Vatkaa päälle tuleva kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi seokseksi. Tasoita kakun reunat ja levitä päälle kuorrute. 
  Koristele haluamallasi tavalla. Paahdettu sipuli kannattaa laittaa päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä se pehmenee nopeasti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti