4. marraskuuta 2015

Ihastuttava kermainen kanapasta

Jokin aika sitten löysin kirpparilta Teresa Välimäen, Johanna Lindholmin ja Numi Nummelinin "Tänään keittiössä" keittokirjan. Aluksi kirja ei herättänyt mitään suurempia intohimoja, mutta kun halvalla sai, niin pelastin sen kuitenkin kirjahyllyyni. Mieli kirjan suhteen muuttui kummasti, kun pääsin sitä kunnolla tutkimaan. Totaalinen ihastus syntyi siinä kohtaa, kun sain eteeni lautasellisen kirjan ohjeen mukaan tehtyä kanapastaa! Ihana kirja täynnä ihania ohjeita ♥ Kirjan mukaan tämä kermainen kanapasta tunnetaan myös naisenkaatajan pastana. Mistä lie nimensä saanut.... 




Kermainen kanapasta

400 g tagliatellea
400 g broilerin rinta- tai sisäfileitä
1 tl paprikajauhetta
2 tl currya
½-1 tl cayennenpippuria
1 tl kurkumaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl hunajaa
3 rkl soijaa
1-2 parsakaalia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
½-1 dl vettä
suolaa
mustapippuria

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele parsakaalit, suikaloi broilerin rintafileet tai puolita sisäfileet ja viipaloi valkosipulinkynnet. 
  Kuumenna isossa paistinpannussa tai kasarissa öljy. Lisää kuivat mausteet (ei suolaa eikä mustapippuria). Sekoita ja lisää broilerin suikaleet.
  Paista hetki, lisää tomaattipyree, hunaja ja soija. Lisää valkosipuli ja kerma. Hauduta hetki. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  Lisää lopuksi parsakaalit ja hauduta muutama minuutti. Tarjoa tagliatellen ja halutessasi Pasta Rossa-mausteseoksen kanssa.



2 kommenttia:

  1. No nam, jopas on pastaa!!! :) Kunhan löydän jostain sitä tattaripastaa, niin testaan varmasti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla :) Toivottavasti löydät pastaa pikapuolin!

      Poista