22. marraskuuta 2015

Likööri kuivatusta kookoksesta

Likööririntamalla on viime aikoina ollut aika hiljaista. Kyllähän noita on tehty, mutta oon aina onnistunut hukkaamaan aineslistan siihen mennessä, kun on ollut aika suodattaa liköörit. Tämä viimeisin likööri valmistui niin nopsaan, että lappukin pysyi tallessa. Tai oikeastaan löysin sen sattumalta muiden papereiden joukosta. 

Kuivatusta kookoksesta valmistettu likööri on aika miellyttävän makuista. Hieman kookosta, hieman rommia sopivasti ruokosokerisiirapilla makeutettuna. Voisin kuvitella tämän sopivan loistavasti kuuman kaakaon kanssa tarjottavaksi. Jos haluat likööristä makeampaa, valmista siirappilientä enemmän. Liemi kannattaa lisäillä uutteen joukkoon vähän kerrallaan ja välillä maistellen, jotta saat sopivan makean liköörin. Maku muuttuu vielä hieman pullotuksen jälkeen. 




Kookoslikööri

100 g kuivattuja kookoskuutioita
3,5 dl vaaleaa rommia (37,5%)
1 dl vodkaa (80 %)
1½ dl vettä
1½ dl ruokosokerisiirappia

  Laita kookoskuutiot ja alkoholit tiiviiseen lasitölkkiin. Anna maustua huoneenlämmössä noin 1½-2 viikkoa.
  Jos haluat, kaada uutos ensin siivilän läpi. Valuta juoma sitten suodatinpussin läpi. Kiehauta ruokosokerisiirappi ja vesi ja anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää uutokseen siirappilientä maun mukaan. Pullota ja anna makujen tasaantua viikko pari ennen tarjoamista.

Minä tykkäsin tästä likööristä kovasti, mutta mies ei ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Todennäköisesti tiedossa on siis uusittu versio jossain vaiheessa. 

4 kommenttia:

  1. Tämä kyllä maistuisi minulle. Olen pitkään suunnitellut valmistavani kookosrommia tai vastaavaa, taidankin ottaa tämän ohjeesi kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! Tätä voisi uuttaa ehkä hieman pidempään, niin kookoksen makua saisi enemmän irti.

      Poista
  2. Hei, onko jotain merkitystä tuon vodkan vahvuudella, onnistuisiko tehdä ihan perus nelikymppisellä? En hennos käyttää mun kasikymppistä, kun putsaan sillä säilöntäpurkkeja :)

    Terv. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ilman muuta voi tehdä nelikymppisestäkin. Ei sillä juuri muuta vaikutusta ole kuin että valmis juoma on laimeampi.

      Poista