14. marraskuuta 2015

Simppeli valkosipulinen herne-pekonipasta

Jotenkin tässä on niin sanaton, tyrmistynyt ja surullinen olo niiden uutisten äärellä, mitä maailmalta on kantautunut, etten tiedä mitä kirjoittaisi. Ajatukset on niiden ihmisten luona, jotka ovat joutuneet noista iskuista kärsimään. 

Siksi en edes yritä turinoida mitään turhanpäiväistä. Alla ohje simppeliin ja herkulliseen pekonipastaan, joka valmistui siitä mitä kotoa sattui löytymään. 




Valkosipulinen herne-pekonipasta

300-400 g tagliatellea
1 pkt pekonia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pss valkosipulidippijauhetta
100 g herneitä
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
chilijauhetta
mustapippurirouhetta
1-1½ dl mozzarellajuustoraastetta
Päälle halutessa:
Pasta Rossa-mausteseosta

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Suikaloi pekoni, hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet.
  Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle, kuumenna pannu ja ruskista pekonit. Nosta pekoniviipaleet lautaselle odottamaan.
  Kuullota hienonnettu punasipuli sekä valkosipulinkynnet pekonista irronneessa rasvassa. Lisää pannulle vesi, ruokakerma sekä valkosipulidippijauhe. Sekoita, kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  Lisää kastikkeen joukkoon pekoni sekä jäiset herneet. Mausta maun mukaan chilillä ja mustapippurilla. Kuumenna kastike.
  Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää pannulle juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Tarjoa heti. Halutessasi voit rouhia annoksen päälle Pasta Rossa-mausteseosta.


Pitäkää huolta toisistanne ♥

1 kommentti: