3. elokuuta 2016

Helppo, arkinen jauheliha-riisivuoka

Miehen loman päätyttyä meillä on palattu taas normi arkeen. Toisaalta aika tylsää, toisaalta taas ihanaa, kun arki alkaa taas rytmittyä. Tämä näkyy myös ruokapuolella, sillä arjen helpottamiseksi otin taas viikottaiset ruokalistat käyttöön. Kun tekemistä on muutenkin vaikka kuinka, niin ei tarvi joka päivä tuskailla, että mitä sitä tänään syötäisiin. 

Ruokaviikko alkoi ihanan helpolla jauhelihavuoalla, johon löysin ohjeen Valion sivuilta. Ruokaan lisäsin hieman sipulia sekä valkosipulia ja naudan jauhelihan vaihdoin nauta-sikaan, mutta muuten menin ohjeen mukaan. Jatkossa tosin vaihtaisin vielä tuon Fajita-mausteseoksen johonkin muuhun, sillä tuo ei oikein mulle kolahda. Ei tämä mitään tajunnan räjäyttävää ollut, mutta kelpo arkiruoka kuitenkin.




Riisi-papu-jauhelihavuoka

400 g jauhelihaa
2 rkl fajita-mausteseosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 tomaattia
2½ dl pitkäjyväistä riisiä
1 tlk (285/170g) mustapapuja, kypsiä
1 pss (200g) pakastemaissia
1 pss (150g) TexMex juustoraastetta
5 dl kanalientä
kevätsipulin varsia tai ruohosipulia

  Ruskista jauheliha pannulla, lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Mausta fajita-mausteseoksella. 
  Kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki ainekset kevätsipulin varsia lukuunottamatta voidellussa uunivuoassa. Riisi raakana, pavut huuuhdottuina ja valutettuina sekä maissi jäisenä.
  Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 45 minuuttia. Ripottele kypsän vuoan pinnalle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.




4 kommenttia:

  1. Me ei olla vielä edes päästy lomailun makuun! :D Tämä viikko pitäisi vielä niskalimassa raataa töissä ja sit jatketaan raatamista kotinurkissa! ;) Ei vaiskaan. Lomalla on muutama tavoite; pyöräillä edes kerran keskustaan kahville, tehdä Viskille katos ja syödä joka päivä hyvä aamupala. Siinähän sitä kahden viikon lomalle ohjelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, pian saat nauttia lomasta! Jykänkin loma meni aikalailla remppahommissa, mutta nyt alkaa saunan seinä olla hyvällä mallilla. Tahti tosin hidastui oleellisesti, kun palasi töihin. :D

      Poista
  2. Ihana ohje! Kiitos!
    Tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. :) Toivottavasti maistuu! Tästä tuli melkoinen satsi ja meillä riitti hyvin pariksi päiväksi.

      Poista