24. elokuuta 2016

Maukas makkara-perunavuoka

Jatketaanpas tänäänkin näiden arkisten jääkaapintyhjäysruokien parissa, sillä tarjolla olisi eilen tehtyä makkara-perunavuokaa. Mukavan pehmeät perunat, tomaattinen "liemi" ja makkarapalat eivät tietenkään tarjoa mitään tajunnanräjäyttävää makuelämystä, mutta kyllä tällä vatsan saa täyteen, eikä maussakaan mitään vikaa ole. Eikä ole hinnalla pilattu ruoka. Makkaroita voi toki vaihdella sen mukaan mitä mieli tekee, tai mitä kaapista löytyy.




Makkara-perunavuoka

800 g jauhoista perunaa
3-4 käristemakkaraa 
(tai n. 250-300 g muuta makkaraa)
1 sipuli
4 dl ruokakermaa
70 g tomaattipyreetä
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria
kuivattua persiljaa
Päälle:
2 dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun:
voita tai margariinia

  Viipaloi kuoritut perunat ohuiksi viipaleksi, hienonna sipuli ja viipaloi kuoritut makkarat. Voitele laakea vuoka ja levitä perunat, sipulit ja makkarat vuokaan kerroksittain siten että alimmaisena ja päällimmäisenä on perunaa.
  Sekoita kerman joukkoon tomaattipyree, suola, pippuri ja persilja. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
  Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 75-90 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Puolen tunnin kypsennyksen jälkeen painele päällimmäistä perunakerrosta kevyesti lastalla ja heitä vuoan päälle pala foliota.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...