25. tammikuuta 2017

Helppo ja nopea mämmipehmis

Vaikka mä aina valitankin, ettei meidän muksuille kelpaa oikein mikään, niin yksi sellainen juttu on, josta molemmat tykkää. Nimittäin mämmi. Ja sitä en kyllä ymmärrä. Itse en kuulu mämmin kannattajiin. Okei, kermalikööriin sekoitettuna se toimii, uskokaa pois, mutta sellaisenaan en kyllä pysty mämmiä syömään. 

Sattumalta näin Sokerina pohjalla-kirjasessa mämmipehmiksen ohjeen ja kun kerran mämmiä kaupasta löytyi, tein pienen satsin pehmistä flunssaa potevalle neitokaiselle. Kyllä mäkin maistoin lusikallisen, eikä se niin pahaa ollut, mutta ehkä mä vieläkin jätän mämmit muiden syötäväksi. Tytön mielestä tämä oli kuitenkin hyvää. 

Mämmipehmiksen tekeminen ei montaa minuuttia vie. Toki jos haluat tehdä vaikeamman kautta, niin ainahan voi jäätelömassankin valmistaa itse ja lisätä joukkoon mämmiä. Mutta pikaversiona homma valmistuu ihan vaan vaniljajäätelöstä ja mämmistä.
Mämmipehmis

1 litra vaniljajäätelöä
2 dl mämmiä

  Anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä. Sekoita sitten mämmi ja jäätelö tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Tarjoa heti, sillä tämä sulaa ihan silmissä!


4 kommenttia:

 1. Mun täytyy tunnustaa, että mulla ei ole edes mitään hajua että miltä mämmi maistuu. Olen sitä varmaan joskus pienenä maistanut, mutta en saa millään muistiin että miltä mahtui maistua. Ei varmaan kovin hyvältä, kun en sen koomin ole maistanut... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein osaa edes kuvailla miltä se maistuu. Emmalta kysyin apuja ja tuumasi, että vähän sellainen rukiinen tai maltainen se maku kuulemma on. Ja siitä joko tykkää tai ei. Hyvin kuvailtu, vai mitä. :D

   Poista
 2. Aika eksoottinen vinkki tuo aikuisten mämmi :) Hullua on helppo yllyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Kermaliköörin joukkoon vähän mämmiä ja surauttaa tasaiseksi juomaksi. Hyvä drinkki pääsiäiseksi. :) Kuulostaa omituiselta, mutta mä kyllä tykkäsin.

   Poista