22. tammikuuta 2017

Rainbow Dash ♥

On aika voittajafiilis, kun neljä päivää vaivanneesta maailmanlopun päänsärystä huolimatta saa kakun maailmalle! Ei tästä ihan sellainen tullut, kuin ajattelin, mutta toivottavasti päivänsankari tykkäsi. ♥Kakun pohja on kuuden munan vaalea pohja. Paistoin kakun tavalliseen tapaan reunavuoassa, mutta täyttäessä tein kakusta tuollaisen vähän prinsessakakkumaisen. Täytteenä on vanha tuttu mansikka-suklaatäyte, joka löytyy mm. aiemmin tehdystä ponikakusta

Aivan ongelmitta ei kakun leipominen tällä kertaa sujunut. Kakun pohjan jouduin tehdä uudestaan, kun ensimmäistä paistaessa pelti vääntyi lämmön vaikutuksesta uunissa ja kakkupohjasta tuli niin vino, etten halunnut sitä vieraille antaa. Kuulin kyllä pellin paukahduksen, mutta en tajunnut reagoida asiaan mitenkään. Epäonnistuneesta yksilöstä syntyi sitten kakku omalle väelle, joten ei tässä suurta vahinkoa käynyt. 

Lisää ongelmia oli tiedossa kakkua kuorruttaessa. Tässä kohtaa voisi muistuttaa itseään, että älä koskaan osta Sallisen marsipaania, jos vaan jotain muuta on tarjolla. Osa marsipaaneista suorastaan murenee käsiin, eikä siinä auta oikein mikään. Ennenkin olen samaan ongelmaan törmännyt ja reklamaatiota tehdessä vika kääntyi vaan leipojaan, ei marsipaaniin. Muutama kakku tässä on tullut vuosien varrella tehtyä, joten uskoisin jo tunnistavani, koska vika on massassa, eikä massan käsittelijässä... Mutta se siitä. Täytyy vaan muistaa tämä, kun seuraavan kerran marsipaania tarvitsee.

Viimeinen vastoinkäyminen sattui kakkua koristellessa. Olin tehnyt kakun päälle sateenkaaren, joka oli tarkoitus laittaa pystyyn kakun päälle. Sateenkaarta asetellessa sateenkaari halkesi ja samalla sain aikaan rumat jäljet kakun päälle. Pienen panikoinnin jälkeen leikkasin sateenkaaresta vain pienet palat kakun koristeeksi. Vähän tämä harmitti, sillä sateenkaaressa oli päivänsankarin ikä, enkä sitä muistanut sitten enää muuten kakkuun laittaa. Mutta vaikka aina välillä nämä kakut pistävät kampoihin, niin oon kyllä iloinen, että näitä saan tehdä. Tämä on ihan hyvää ajankulua ja terapiaa mun käsilleni. :)
Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille! ♥ Toivottavasti päiväsi oli täynnä iloa, rakkautta ja ihania lahjoja. ♥ 4 kommenttia:

 1. Meillä on ollut sama teema kakuissa! :D Mäkin tein viime viikolla sateenkaaren ja tähtiä, ponit laitoin leluina, kun en osaa sellaisia kyllä yhtään tehdä. Hieno on kakkusi ja poni suloinen :D
  Joskus kun joku juttu menee mönkään niin kohta menee jo toinenkin... tiedän tunteen! :/ Onneksi kaikki on lähes aina korjattavissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään osaa hahmoja tehdä, mutta pakko on aina yrittää. :D Hahmoja vääntäessä vannon, ettei koskaan enää, mutta kummasti se lupaus unohtuu seuraavaan kertaan mennessä.

   Poista
 2. Herkullisen näköinen kakku! Prinsessakakku on yks mun suosikeista, ja tämä kovasti sitä muistuttaa.
  Lainasin just kirjastosta yhden Kinuskikissan kirjan jossa oli lähes kädestä pitäen neuvottu miten prinsessakakku tehdään. Mietin että pitäisköhän uskaltautua kokeilemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessakakku on oikeasti helppo tehdä! Kannattaa kokeilla!

   Poista