24. elokuuta 2017

Kasviscurry ♥

Meidän perheen teini kokkaa yleensä omat murkinansa. Tämä siksi, kun ei suostu lihaa syömään kuin satunnaisesti, enkä minä tahdo jaksaa laittaa kahta ruokaa. Perheen miehet ei kasvisruoista oikein innostu, joten niitä ei kovin usein tule sitten tehtyä.

Eilen yllätin likan valmistamalle hälle oman kasviscurryn. No, otin minä tästä osani, mutta pääasiassa ruoka jäi tytön syötäväksi. Curry on ihanan helppo tehdä, eikä tässä nyt niin hirveästi aikaakaan kulu. Vielä kun olisi ollut naan-leipää kaveriksi, niin ruoka olisi ollut aika jep. Currytahnaa voi laittaa hitusen enemmänkin ja inkivääri kannattaa korvata tuoreella, jos vaan mahdollista. Tämä ruoka syntyi sen perusteella mitä kaapista löytyi, eikä tuoretta inkivääriä ollut tällä kertaa saatavilla. 




Kasviscurry

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 tl punaista currytahnaa
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
tilkka öljyä
5 pienehköä perunaa
1 iso porkkana
½ pientä kukkakaalia
1 omena
3-3½ dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl cashewpähkinöitä
persiljaa tai korianteria

  Lohko sipuli ohuiksi lohkoiksi, viipaloi valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat, viipaloi porkkanat.  
  Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää sipulit, valkosipulit, currytahna, kurkuma ja inkivääri. Anna kypsyä hetki. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pannuun kuutioitu peruna sekä viipaloitu porkkana. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, kuutioi omena. Lisää kukinnot ja kuutiot pannuun ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ja ripottele ne ruoan joukkoon. Lisää vielä hienonnettua persiljaa tai korianteria.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää tuo kasviscurry..kesän grilliherkkujen jälkeen voisikin kokeilla vähän kevyempiä reseptejä:) Mukavaa torstaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa loppuviikkoa myös sinne! ♥

      Poista