27. lokakuuta 2018

Halloweenin lime-lakukakku ♥

Viikonloppuun mahtuu kaksi hyvin erilaista kakkua. Toinen niistä meni tuttavan halloweenin viettoon, toinen pienen pojan ristiäisiin. Vaikka niin erilaisia olivatkin, niin kumpikin oli ihan kiva tehdä. Jospa kuitenkin ensin esittelisi tämän halloween-kakun, kun sen aika kerran on.

Halloween-kakkuun toivottiin prinsessakakun vaniljatäytettä, limeä ja lakritsaa. Vaniljatäytteen tein Valion ohjeella, limeä käytin mehuna pohjan kostutukseen sekä lime curdia pikkusipaisuna pohjien päälle. Lakritsia löytyy voikreemistä sekä Kick-patukoista tehdystä valumasta. Tarkoitus oli laittaa pohjaan vielä limen kuorta raasteena, mutta muistin sen vasta siinä vaiheessa kun kakku oli jo valmis. 

Vähän tämä kakku meinasi vastustaa. Vaniljatäyte jäi tosi löysäksi ja yritin sitä jämäköittää parilla lusikallisella vaniljakreemijauhetta. Mutta kyllähän ne täytteet silti yrittivät pursuta välistä pois. Voikreemiä levitellessä meinasi usko loppua, sillä kakku näytti aika kamalalta, mutta kun valuma ja koristeet oli paikoillaan, olin lopputulokseen aika tyytyväinen.


Kakun päällä olevat ruusut tein lilasta massasta. Kun ruusut olivat kuivuneet, suihkautin niiden päälle ensin mustaa koristespraytä ja siihen päälle ihan hitusen helmiäisspraytä. Pääkallo on tehty muotin avulla. Voikreemin värjäsin harmaaksi tipalla mustaa pastaväriä ja lopuksi suihkautin siihen hitusen helmiäistä. 


Kakku on tehty muuten laktoosittomista aineksista, mutta Kick-patukoissa on hieman maitotiivistettä. 

Lime-lakritsikakku 

Pohja
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
Kostutus:
vedellä laimennettu limemehu
Vaniljatäyte:
3 ½ dl kevytmaitoa 
kananmuna
2 ½ rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)
Lisäksi väliin: 
lime curdia
Lakritsivoikreemi:
100 g voita
2-2½ dl tomusokeria
raakalakritsijauhetta maun mukaan
tippa mustaa pastaväriä
(helmiäisspraytä)
Lakritsivaluma:
5 (à19g) Kick-patukkaa
1 dl kuohukermaa
(tippa mustaa pastaväriä)
Koristeet:
sokerimassaa
koristehelmiä

 Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 15-16 senttinen kakkuvuoka. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla.
  Sekoita vaniljatäytteen ainekset vaniljasokeria, kuohukermaa ja vaniljakreemijauhetta lukuun ottamatta pienessä kattilassa. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna kiisselin jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita  kermavaahdosta ensin pieni osa kiisseliin, jotta se notkistuu. Lisää loppu kermavaahto. Jos täyte tuntuu löysältä, lisää vähän vaniljakreemijauhetta.
  Kokoa kakku paistoon käytettyyn, kelmutettuun vuokaan. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta kevyesti vedellä laimennetulla limemehulla. Sipaise kakkupohjalle ohut kerros lime curdia. Levitä päälle 1/3 vaniljatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta/täytä loput välit samoin. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
 Kumoa kakku tarjoilualustalle tai kakkupahvin päälle. Valmista voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää maun mukaan lakritsijauhetta. Minä taisin laittaa tuohon pari kolme teelusikallista, mutta kannattaa lisätä vähän kerrallaan ja maistella välillä. Jos haluat, voit värjätä voikreemin mustalla pastavärillä harmaaksi.
  Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut, tasainen kerros voikreemiä. Nosta kakku kylmään vähintään 15 minuutiksi. Levitä sitten loppu kreemi kakun reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Jos haluat reunoista hohtavat, suihkauta reunoille helmiäisspraytä. Nosta kakku hetkeksi kylmään.
  Valmista lakritsivaluma. Paloittele Kick-patukat ja nosta palat kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes lakritsi sulaa. Anna seoksen kiehua hiljalleen pari kolme minuuttia. Lisää halutessasi tippa mustaa pastaväriä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
  Kaada lakritsikinuski kakun keskelle ja levitä varoen reunoja kohti veitsellä tai palettiveitsellä. Voit kokeilla ensin pienellä tipalla, ettei kinuski ole liian kuumaa. Liian kuuma kinuski sulattaa voikreemin, liian kylmä jässähtää kakun päälle, eikä leviä kauniisti. Nosta kakku vielä hetkeksi kylmään ennen koristelua.  

4 kommenttia:

  1. Vautsi, todella näyttävä halloween-koristelu ja niin kaunis! ♥♥♥

    VastaaPoista
  2. WAU!!! ♥
    Vitsit kun osaisin itsekin tehdä tälläisen kakun. Olis muutama ystävä jotka tulis tälläisestä enemmänkin kuin iloisiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Pääkallon sai onneksi tehtyä näppärästi muotilla, en minä sitä muuten olisi osannut tehdä. :D

      Poista