10. maaliskuuta 2019

Lankakorikakku ♥

Viikonloppuna sain tehdä pari hurjan kivaa kakkua, joista toinen oli tämä lankakorikakku. Kakku meni varsin ahkeran käsityöihmisen synttäreille ja toiveena oli kori, jossa on lankakeriä sekä puikot. Lankakerät tein riisimuromassasta ja sokerimassasta, puikot on sokerimassalla päällystetyt grillitikut. 

Kakkupohja on kuuden munan ja halkaisijaltaan tuo oli n. 23cm. Täytteenä on sama mansikkarahkatäyte kuin aiemmin tehdyssä junakakussakin, tosin pohjalevyihin on lisäksi sipaistu hieman lakkahilloa. Päällä on kaakaojauheella, vaniljakreemijauheella sekä tomusokerilla maustettu kerma, johon lisäsin vielä tipan ruskeaa pastaväriä. Olisi pitänyt muistaa, että nuo värit tummenevat ajan kanssa ja korista tuli vähän turhankin tumma. Koripursotukseen meni tämän kokoiseen kakkuun n. 7 desiä kermaa. 


Riisimuromassan ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta. Tein vain puolikkaan satsin ja se riitti näihin lankakeriin täydellisesti.

Riisimuromassa

7 dl riisimuroja
150 g vaahtokarkkeja
tilkka öljyä 

  Käytä joko pieniä vaahtokarkkeja tai silppua isot pienemmiksi paloiksi. Öljyä mikron kestävä kulho kevyesti ja laita vaahtokarkit kulhoon. Sulata vaahtokarkkeja (n.800w) 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Lisää riisimurot sulan vaahtokarkin joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi massaksi. Sekoittaminen onnistuu parhaiten öljytyin käsin. Varo ettet polta itseäsi, sillä massa voi olla aluksi kuumaa.
  Jaa massa neljään osaan ja pyörittele palloiksi. Pallojen ei tarvi lankakeriä tehdessä olla ihan sileitä. Nosta pallot jääkaappiin jähmettymään.
  Lankakerien päällystäminen: Kauli pieni pala sokerimassaa levyksi ja painele se pallon päälle. Pyörittele sitten massasta ohuita suikaleita ja peitä pallo kauttaaltaan massanauhoilla. Yhteen palloon menee reilu 100g sokerimassaa (ja ihan hirveästi aikaa!)


Vaikka riisimuromassasta tehdyt koristeet ovatkin hieman kevyempiä kuin pelkästä sokerimassasta tehdyt, laitoin kuitenkin mehupillin pätkät jokaisen lankakerän alle. Puikot pakkasin eri rasiaan matkan ajaksi ja päivänsankari sai sitten itse laittaa puikot kakkuun pystyyn.

Paljon onnea vielä päivänsankarille! ♥

2 kommenttia:

  1. Tämä on niin kaunis kakku ja nuo lankakerät on ihan aidon näköisiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nuo lankakerät oli kyllä hauska tehdä, mutta yllättävän hidasta niiden parissa askartelu oli. Ja tuossa huomasi sokerimassojen eron. Sininen ei tahtonut onnistua millään, punaisen tekeminen sujui taas varsin vaivattomasti.

      Poista