23. syyskuuta 2019

Pasta Bolognese Quorn-rouheesta

Tyttö oli kesällä kuukauden Ruotsissa hommissa eräässä B'n'B-paikassa. Likan onneksi paikan henkilökunta söi pääasiassa kasvisruokaa, joskus harvoin oli kalaa tarjolla. Sen verran tyttöäni tunnen, että etukäteen jännitin miten tulee ruokailuista selviämään, jos tarjolla on joka päivä jotain lihaa. Kasvisruoka oli onneksi positiivinen yllätys. Tällä reissulla tyttö tutustui quorn-leikkeisiin ja kun kotiin pääsi, on niitä syönyt silloin tällöin.

Eräänä päivänä kirjoittelin taas talteen otettuja reseptilappusia muistiin ja törmäsin quorn-rouheesta tehdyn pasta bolognesen ohjeeseen. Ohje oli aivan pakko ottaa talteen ja tehdä tuota ruokaa tytölle. Ohje oli alunperin Quorn-rouheen mainoslappusesta, mutta muuttelin sitä hitusen. 


Hyvin tämä tytölle kelpasi ja saa kuulemma tehdä toistekin. Itsekin uskalsin lusikallisen maistaa ja pakko sanoa, että onhan tuo quorn vähän hassua, mutta ei missään nimessä pahaa. Ihan ok lihankorvike, kun kerran tytölle ei tahdo muut vastaavat tuotteet oikein kelvata. 

Pasta Bolognese Quorn-rouheesta

1 pss Quorn-rouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1-2 rkl öljyä
400g tomaattimurskaa
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1-2 dl vettä
1-2 rkl tomaattipyreetä 
4 rkl ketsuppia
maun mukaan sambal oelekia
oreganoa
mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
pastaa

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi kuorittu porkkana. Ruskista jäistä quorn-rouhetta, sipulia, valkosipulia ja porkkanakuutioita pannulla öljyssä n. 5 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.
  Lisää loput aineet pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä kannella peitettynä n. 15-20 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa pastan ja parmesanraasteen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti