24. syyskuuta 2019

Pienen pojan Salama McQueen-kakku ♥

Alkukuusta sain tehdä kakun pienelle pojalle, joka tykkää kovasti Autoista. Toiveena olikin Salama McQueen-kakku, jonka päällä oli kolmosen muotoinen rata. Täytteeksi valikoitui suklaa- ja vadelmavaahdot, pohjana tumma kaakaopohja. Kakun kuorrutus oli kermaa, autorata keksimurskaa. Auto ja kaktukset on tehty sokerimassasta.


Pieni ajatuskatkos mulle tuli autorataa tehdessä. En nimittäin tajunnut mitata auton leveyttä ja radasta tuli aavistuksen liian kapea. Päivänsankarin isän kanssa päätettiin lopulta pakata auto erikseen, jolloin saivat sitten kotona mallailla, miten auto parhaiten kakun päälle istuu. Toisaalta, ajoihan Salama siinä leffassakin pöpelikköön, joten ihan hyvin auto olisi voinut jäädä kakun viereen... 

Suklaa-vadelmakakku (Autot-kakku)

Pohja:
6 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
kaakaojauhetta
sokeria
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
Sprite
Suklaatäyte:
3 dl vispikermaa
125 g mascarponea
140 g maitosuklaata
Vadelmatäyte:
250 g pakastevadelmia sulatettuna
125 g mascarponea
2½ dl vispikermaa
2,5-3 liivatelehteä
2-3 rkl vettä
n. 1 dl tomusokeria
Päälle:
4-4½ dl vispikermaa
tomusokeria
kaakaojauhetta
vaniljakreemijauhetta
vihreää elintarvikeväriä
muutama Oreo- tai Domino-keksi
koristeet sokerimassaa

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele (ja jauhota) pyöreä vuoka (halk. n. 23cm). Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro  munien paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.   Punnitse jauhoja, perunajauhoja ja kaakaojauhetta yhteensä saman verran, kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauheen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Nykyään en enää tutki kakkupohjien kypsyyttä tikulla, vaan kun kakku alkaa irrota vuoan reunasta, on kakku kypsä. Mutta tikkutesti toimii kyllä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Valuta sulaneista vadelmista enimmät nesteet pois ja soseuta marjat sauvasekoittimella. Painele vadelmaseos siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppupuolella tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vadelmasose ja maun mukaan sokeria. Puserra liivatteista vedet pois ja liuota liivatteet kuumennettuun vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetkisen ja lisää liivate ohuena nauhana vadelmatäytteeseen samalla hyvin sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kelmutettuun vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle reunavuoan tai sopivan kokoisen irtopohjavuoan reunan sisään. Nosta päällimmäinen levy vuokaan/alustalle ja kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta. Levitä päälle vadelmatäyte. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Tee ensin kaakaokermavaahto. Mittaa noin 2 desiä kermaa kulhoon. Lisää maun mukaan kaakaojauhetta ja tomusokeria sekä vajaa 1 rkl vaniljakreemijauhetta. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kerma tasaisesti kakun päälle ja reunoille. 
  Poista kekseistä täyte ja murskaa keksit muruksi. Ripottele keksimurut kakun päälle haluamaasi muotoon.
  Mittaa loppu kerma kulhoon. Lisää tippa vihreää pastaväriä, maun mukaan tomusokeria ja noin ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Laita ruohotylla pursotuspussiin ja pursota vihreä kermavaahto kakun päälle. 
  Kaktuksien sisällä on pienet pätkät spagettia, joiden avulla ne pysyivät paremmin pystyssä. Esim. cocktailtikut ajaa saman asian.


Paljon onnea vielä päivänsankarille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti