30. maaliskuuta 2020

Bolognese belugalinsseistä

Tytölle on hetkittäin hieman haasteellista keksiä uusia ruokia, kun kasvikset joita suostuu syömään, on aika vähissä. Paprikat sun muut saa aina tiputtaa resepteistä pois, eikä aina viitsisi tehdä tomaattikeittoja. Linsseistä tykkää, joten uskaltauduin sitten kokeilemaan pastakastiketta belugalinsseistä. Pakko tunnustaa, etten ollut moisista koskaan kuullutkaan, mutta kiitos ihmeellisen internetin, sain selville mitä kyseiset linssit ovat. Kuvittelin että belugalinssejä saisi metsästää kissojen ja koirien kanssa, mutta niitä löytyikin ihan lähikaupan valikoimasta.

Ohjeen belugalinssibologneeseen löysin Mattias Kristianssonin kirjasta Vegeä aamusta iltaan. Kyseisen kirjan nappasin joskus mukaani kirja-alesta ja nyt kun sitä tarkemmin selailin, löytyi siitä monta mielenkiintoista ohjetta. 


Belugabolognese

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä 
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl belugalinssejä
400 g tomaattimurskaa
200 g ranskankermaa
2 dl vettä
ripaus (ruokokide)sokeria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria 
öljyä
Lisäksi:
parmesaania
spagettia

  Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hieman väriä. 
  Lisää pannulle tomaattipyree, huuhdellut linssit, tomaattimurska, ranskankerma ja vesi. Mausta sokerilla, kuivatuilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  Peitä pannu kannella, kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoittele välillä. Kastike näyttää aluksi hyvin vaalealta, mutta tummuu kypsyessään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  Tarjoa bolognese keitetyn spagetin ja parmesaaniraasteen kera.


2 kommenttia:

  1. Mulla on kans pari reseptiä tuossa "to-do -listalla" joissa on käytetty belugalinssejä. Olen kans ajatellut, että niitä pitää metsästää jostain erikoiskaupasta. Täytyykin pitää silmät auki säilykehyllyjen kohdalla, mikäli näitä myös löytäisin omasta kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kuivattuja ja tosiaan ihan tuosta pienestä Cittarista löytyi. Siellä on ihan ok valikoima, mutta kaikkia erikoisimpia juttuja ei yleensä löydä.

      Poista