31. maaliskuuta 2020

Kaurainen päärynä-banaanipaistos

Näin kotoillessa pikkujätkän aika tuntuu käyvän pitkäksi, joten olen yhä enemmän ottanut poikaa kaveriksi keittiöhommiin. Kun kerran siitä tykkää, niin mikäs siinä. Onhan tekeminen yhdessä hieman hitaampaa kuin mitä yksin tekisin, mutta eipä tässä nyt ole kiire mihinkään. 

Viime viikolla tehtiin pojan kanssa yhdessä omena-banaanipaistosta välipalaksi. En tiedä kummasta poika oli enemmän innoissaan, siitä että sai osallistua paistoksen valmistamiseen vai siitä, että kerrankin sai jäätelöä välipalaksi. Sitä kun ei kovin usein meillä tapahdu. 

Ohje paistokseen löytyi Yhteishyvän sivuilta. Tosin me tehtiin tämä yhteen isoon vuokaan annoskulhojen sijaan ja banaaniakin laitettiin tuplaten. Oikein hyvä paistos oli ja varmasti tehdään meillä toistekin.


Päärynä-banaanipaistos

75 g margariinia tai voita
3 rkl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
Lisäksi:
2 kiinteää päärynää
1-2 banaania
½ tl kanelia
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä 

  Sulata rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kaura- ja kookoshiutaleet. 
  Pese ja paloittele päärynät uuninkestäviin annoskulhoihin tai yhteen suurempaan uunivuokaan. Viipaloi banaanit ja nostele viipaleet vuokaan. Ripottele päälle hieman kanelia. Jaa pinnalle kauramuruseos. 
  Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes paistos on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Ja voisin kuvitella, että tilkka vaahterasiirappia sopisi tähän täydellisesti.

4 kommenttia:

  1. Mulla on kans aikomuksena tehdä jotakin kaurapaistosta joku päivä jälkkäriks. Olen ostanut jo vaniljajätskiä pakastimeen valmiiksi. Meillä kans harvemmin syödään jätskiä, mutta kaurapaistos sen kyllä vaatii.
    Ja ihan mahtavaa että jäbä on mukana keittiötouhuissa!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, A sanoi mulle yksi päivä että "Äiti, kun sä kupsahdat, mä teen sun puolesta kaikki kakut". :D En tiedä mistä moisen sai päähänsä, mutta toivon, että tässä on vielä monta monta vuotta aikaa harjoitella. :D

      Poista
  2. Kiitos muistutuksesta kaurahyveeseen:) tänään meni testiin pelkällä päärynällä ja se syödään maustamattoman jogurtin kanssa! Kohta valmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistui! Jogurtti olisin paljon parempi ja terveellisempi lisuke kuin se jäätelö. Täytyy yrittää muistaa seuraavalla kerralla.

      Poista