17. toukokuuta 2020

Kullankeltaiset porkkanapihvit ♥

En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt kasvispihvejä! Ehkä syynä on se, että kaksi meidän perheestä niistä tykkää, yksi syö, joskaan ei kovin innokkaasti ja yksi nyrpistää sujuvasti nokkaansa kyseisen ruoan kohdalla. Nyrpistelyistä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, kasvispihvejä tehdään meillä jatkossa useammin kuin ennen.

Nämä pihvit olivat ihanan mehukkaita ja oikein maukkaita! Ohjeen pihveihin löysin Keittiöstä kuuluu nauru kirjasta, joskin soveltelin taas omiani. Maun lisäksi positiivista oli, että nämä pihvit pysyivät hyvin kasassa paistettaessa.



Porkkanapihvit

3-4 keskikokoista porkkanaa
pieni pala juuriselleriä
pala purjoa
2½ dl ruokakermaa
2 kananmunaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl kasvisfondia
½ dl perunajauhoja
1 dl korppujauhoja
ripaus mustapippuria
(ripaus suolaa)


  Kuori ja raasta porkkanat ja selleri karkeaksi raasteeksi. Hienonna purjo. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja ruohosipulituorejuusto. Mausta seos kasvisfondilla ja pippurilla. Lisää juuresraasteet, hienonnettu purjo sekä peruna- ja korppujauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  Kuumenna ohukaispannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista pihvejä kolmisen minuuttia molemmin puolin.




2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä pihvejä, eihän näistä voi olla tykkääättä! Paistoitko lettupannulla vai kuinka sait näin tasaisen kauniita?

    VastaaPoista