23. marraskuuta 2020

Ryhmä Hau-kakku mansikka-daimtäytteellä (+ munaton miniversio!)

Yksi syksyn kakuista oli erään pienen tytön Ryhmä Hau-kakku. Oikeastaan tein kaksi kakkua, päivänsankari sai nimittäin oman munattoman minikakun. Kakuissa oli täytteenä mansikkavaahto ja daimtäyte, päällä mansikanmakuinen voikreemi. Isommassa kakussa oli viiden munan vaalea pohja, pikkukakun pohjan tein vanhalla tutulla ohjeella ja leikkasin pohjasta yhdelle hengelle sopivan kokoisen palan. 


Daim-mansikkakakku

5 munaa 
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
Spriteä 
Mansikkatäyte:
200 g pakastemansikoita
2 dl vispikermaa
125 g mascarponea 
1 tl vaniljasokeria
3/4-1 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Daimtäyte:
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
100 g Daim-maitosuklaata
100 g Daim-rakeita
Päälle:
200 g voita
3 dl mansikkatomusokeria (Strawberry Milshake)
1 dl tomusokeria
tippa sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

   Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele (ja jauhota) pyöreä vuoka (halk. n. 20cm). Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro  munien paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.   Punnitse jauhoja ja perunajauhoja yhteensä saman verran kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Nykyään en enää tutki kakkupohjien kypsyyttä tikulla, vaan kun kakku alkaa irrota vuoan reunasta, on kakku kypsä. Mutta tikkutesti toimii kyllä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Makeuta maun mukaan tomusokerilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Tarkista vielä maku ja lisää tomusokeria tarvittaessa.
  Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon. Rouhi daimrakeita hieman pienemmiksi ja sekoita ne täytteeseen.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään.
  Nosta alin kakkulevy kakkuvuokaan/kakkualustalle. Kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta. Levitä päälle mansikkatäyte. Päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Valmista mansikkakreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi notkeaksi, lisää joukkoon tomusokerit vähän kerrallaan. Lisää sitruunamehu ja vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes kreemi on pehmeää ja helposti levitettävää. Levitä ensin ohut kerros kreemiä kakun pintaan. Tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Levitä päälle toinen, tasainen kreemikerros ja nosta hetkeksi kylmään.
  Nostele koristeet kakun päälle. 

Kakkujen koristeet on sokerimassaa. Lisäksi tein muutaman tikkarin isomman kakun päälle. 


Kakkuja kootessa otin ensin sivuun nokot täytettä pientä munatonta kakkua varten. Kokosin minikakun pikkuisen leivosmuotin sisään. Loput täytteestä käytin sitten isompaan kakkuun. Pienen kakun halkaisija oli n. 5-6cm ja korkeutta ehkä kuutisen senttiä. 


Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti