25. helmikuuta 2023

Gluteenittomat lihapullat tomaattikastikkeessa ♥

Vihdoin ja viimein mun käsi on siinä kunnossa, että sain pyöriteltyä lihapullia. Pienestä sitä ihminen on iloinen, mutta kyllä tässä 2,5 kuukauden aikana on huomannut miten paljon pieni sormivamma voi hankaloittaa elämää. Ei käsi vieläkään kunnossa ole, mutta eikö siitä joskus parane. Ainakin jotenkin.

Tällä kertaa tein lihapullat gluteenittomana, kun satuin vanhoista mapeistani löytämään kivan ja helpon ohjeen. Tosin muuttelin ohjetta taas jonkin verran ja kaveriksi keitin vielä tomaattikastikkeen. Mausteita en ihan hirveästi laittanut, mutta jokainen voi maustaa lihapullataikinan sitten makunsa mukaan. Mun mielestä nämä oli koostumukseltaan mukavan keveitä verrattuna niihin lihapulliin, joita normaalisti teen. Eli taidan jatkossakin korvata korppujauhot noilla perunahiutaleilla.


Gluteenittomat lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullataikina:
400 g jauhelihaa
5 rkl perunahiutaleita
1 dl maitoa tai vichyä
1-1½ tl suolaa
mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
½ sipulia
öljyä
Tomaattikastike:
400 g tomaattimurskaa
½ sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 dl vettä 
½ kasvisliemikuutio
1 tl oreganoa
1-2 tl ruokokidesokeria
mustapippuria
(suolaa tarvittaessa)

  Hienonna lihapullataikinan sipuli ja kuullota sipulisilppua hetki pannulla tilkassa öljyä. Nosta sivuun ja anna jäähtyä hetki. Sekoita lihapullataikinan ainekset keskenään. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia ja ruskista ne pannulla tilkassa öljyä. 
  Valmista kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja tilkassa öljyä. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Nostele lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna kiehua hiljalleen kannella peitettynä n. 10-15 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa gluteenittoman pastan kera.


Huom! Koska meillä ei gluteenitonta ruokavaliota noudateta, on lihapullat tarjoiltu normipastan kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti