13. helmikuuta 2023

Ihan tavallinen unelmatorttu ♥

Viime viikolla iski pakonomainen tarve leipoa jotain. En kuitenkaan jaksanut lähteä kauppaan, joten päätin tehdä jotain johon ainekset löytyi kotoa. Lopulta meillä syötiin sitten unelmatorttua. Vaikka kääretorttu onkin varsin helppo tehdä, niin kyllä tämä vasenkätisesti leipominen on mukamas vaikeaa. Tai kyllähän tuota toista kättä voi jo vähän käyttää, mutta ei siitä ihan hirveästi apua vielä ole. Mutta kaikesta huolimatta ihan hyvä torttu tuosta tuli. 

Mulla ei ole mitään käsitystä mistä olen tämän ohjeen mappeihini kopsannut. Mutta hyvän tovin se on jo tallessa ollut. Itse tykkäsin tästä siksi, että tuota täytettä ei ollut liikaa. Unelmatorttu on hyvää, mutta jos täytettä on liian paksulti, alkaa se ainakin mulla tökkimään.


Unelmatorttu 

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte: 
150 g (suolatonta) voita
1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

  Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Nostele varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kumoa kypsä torttupohja leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria. Irrota paistopaperi varovasti ja jätä se torttulevyn päälle. Anna jäähtyä. 
  Vaahdota pehmeä voi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen aikana sokerit. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa torttu tiiviiksi rullaksi, kääri tiukasti leivinpaperiin ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti