10. toukokuuta 2023

Mehevä satsumakeikauskakku ♥

Viikonloppuna innostuin taas leipomaan omalle väelle. Olen kauan halunnut testata joskus K-ruoka -lehdestä löytämääni mandariinikeikauskakun ohjetta. Tykkään kovasti keikauskakuista, mutta mandariineista en sitä ollut koskaan aiemmin tehnyt. Enkä tehnyt nytkään, vaan mandariinien tilalla käytin satsumia.


Kakku oli ensin maultaan aika mieto, mutta parani kummasti vanhetessaan. Ja vaikka säilytin kakun jääkaapissa, pysyi se mukavan mehevänä. Vaniljakastikkeen kanssa tämä oli oikein hyvää! Olin ihan varma, ettei saada kolmeen pekkaan tuota syötyä, mutta kummasti tuo vaan katosi. Kannattaa siis kokeilla! Sen verran tuon alkuperäisen ohjeen kommenteissa oli moitetta, että mandariinit ei ehkä hirveän hyviä tässä ole, mutta en sitten tiedä. Satsumat ainakin maistuivat tässä ihan hyviltä.

Satsumakeikauskakku

4 (n.500g) satsumaa tai mandariinia
50 g voita
1 dl fariinisokeria
Taikina:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2–3 (n.300 g) satsumaa tai mandariinia
125 g voita
Lisäksi: 
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

  Kuori neljä satsumaa ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi.
  Sulata voi (50g) ja sivele sillä tasapohjaisen piirakka- tai kakkuvuoan (Ø25cm) pohja ja reunat. Kaada loppu rasva vuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri tasaisesti päälle.
  Lado satsumaviipaleet tiiviisti vuoan pohjalle. Puolita viipaleita tarvittaessa, jotta saat peitettyä pohjan hedelmillä.
  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
  Purista satsumista mehu (1dl). Kiehauta mehu ja voi (125g) kattilassa. Kaada kuuma mehu-rasvaseos taikinaan samalla sekoittaen. Levitä taikina vuokaan sitrusviipaleiden päälle.
  Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Tarjoa keikauskakku vaniljakastikkeen tai -jäätelöän kanssa. 
  Säilytä kakku hyvin peitettynä jääkaapissa, jossa se pysyy varsin mehevänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti