9. heinäkuuta 2023

Kirsikka-suklaakuppikakut ♥

Keittokirjojen läpikäynti jatkuu ja tällä kertaa tarkemman tutkiskelun alle pääsi Emma Ivanen ja Noora Puiston Minimuru. Kirja on ensinnäkin uskomattoman kaunis ja ohjeet sellaisia, että kirja taatusti saa edelleen jäädä mun hyllyyn. Tykkään kovasti Emman kirjoista, ihan jo niiden kauneuden takia, ja reseptitkin ovat varsin hyviä.

Kirjasta testiin pääsi kirsikka-suklaakuppikakut. Kirjan ideana on leivonnaisten pikkuriikkinen koko, mutta koska en ihan hirveästi jaksanut näiden kanssa askarrella, tein ohjeella kuusi normikokoista kuppikakkua. Muutenkin soveltelin ohjetta taas vähän sen mukaan, mitä aineksia kotoa sattui löytymään ja mitä oli syytä käyttää pois. Esimerkiksi taikinan maitosuklaa vaihtui tummaan suklaaseen, kun sitä oli jäänyt just sopiva pala yli ja päiväyskin oli mennyt jokunen päivä sitten.


Nämä kuppikakut olivat ihanan meheviä, eikä mitenkään liian makeita. Kuorrutukseen ja koristeluun en tällä kertaa jaksanut panostaa yhtään, mutta karusta ulkomuodostaan huolimatta maistuivat oikein hyviltä.

Kirsikka-suklaakuppikakut 
(6kpl)

1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
50 g voita sulatettuna
1 kananmuna
2 rkl kahvijuomaa
1½ dl tuoreita kirsikoita pilkottuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
50 g maitosuklaata
tuoreita kirsikoita

  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin koloihin. 
  Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon kananmuna sekä kahvi. Siivilöi kuivat aineet voiseoksen joukkoon ja sekoita varovasti lastalla. Kääntele joukkoon rouhittu suklaa ja kirsikkapalat. Vältä turhaa vaivaamista.
  Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Älä paista liikaa, sillä kuppikakut saavat jäädä meheviksi. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
  Mittaa kerma kulhoon, lisää joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Pursota vaahto kuppikakkujen päälle. Nosta hetkeksi kylmään. Paloittele suklaa, sulata varovasti mikrossa. Koristele kuppikakut sulalla suklaalla ja tuoreilla kirsikoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti