14. heinäkuuta 2023

Suklaalla kuorrutetut amerikkalaiset pannukakut ♥

Tuo meidän juniori on jo tovin puhunut, että haluaisi tehdä suklaalla kuorrutettuja lättyjä tai pannukakkuja. Aivan en saanut pojan ajatuksista ja suunnitelmista kiinni, mutta sitten tuumasin että kokeillaan tehdä jotain. Minä tein pohjaksi amerikkalaisia pannukakkuja ja poika sai sitten toteuttaa sen suklaapuolen. Lopulta meillä oli suklaalla ja keksirouheella kuorrutettuja pannareita, joiden ulkonäkö oli vähintäänkin epäilyttävä, mutta maku oli kerrassaan loistava!


Amerikkalaiset pannukakut tein Valion ohjetta soveltaen. Koska jogurttia ei ollut tarpeeksi, korvasin osan maidolla. Poika puolestaan sulatti Fazerin sinistä suklaata ja murusteli yhden Bastogne-keksin joukkoon. Nuo keksit on mun lemppareita ja suklaaseen murusteltuna aivan täydellisiä! 

Amerikkalaiset pannukakut suklaakuorrutuksella
(n. 13kpl)

3¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1  kananmuna
3 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maitoa
2 rkl voita sulatettuna
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Kuorrutus:
50 g maitosuklaata
1 Bastogne-keksi
Lisäksi:
mansikoita
vaahterasiirappia
suklaalastuja

 Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, jogurtti, maito ja sulatettu voi tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin tunti ennen paistamista.
  Paista lettupannulla keskilämmöllä paksuhkoja pannareita. Pannarit kohoavat paistettaessa.
 Paloittele suklaa mikronkestävään astiaan. Sulata 20-30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen. Murustele keksi suklaasulan joukkoon. Levitä suklaaseos pannukakuille.
 Tarjoa mansikoiden, vaahterasiirapin ja suklaalastujen kera. Jos pannukakkuja jää ja ne ehtivät jäähtyä, lämmitä niitä ihan pieni hetki mikrossa ennen tarjoilua, jotta suklaa sulaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti