27. elokuuta 2011

Kermaa ja pekonia, voiko joku mennä pieleen?

Perinteinen pasta carbonara koki tänään uuden tulemisen sitruunan ansiosta. Uskomatonta, miten pieni tilkka raastettua sitruunankuorta muuttaa ruoan makua. Niin hyvää kuin pekonipasta onkin, niin on se vaan aika raskasta syötävää. Tämä oli kuitenkin sellainen herkku, jota voi tehdä toistekin.

Ja onhan tuo varsin helppoa valmistaa. Eli ensin laitoin nauhapastaa kiehumaan suolalla ja öljyllä maustettuun veteen. Pastan kiehuessa ruskistin 1,5 pakettia pienittyä pekonia. Kulhossa sekoitin 4 keltuaista, raastettua sitruunankuorta ja 0,5dl ruokakermaa. Kypsän pastan sekaan kaadoin keltuais-kermaseoksen ja kuuman pekonin. Päälle vaan reilusti mustapippuria ja se on siinä. Niin ja lautasellisen päälle ripautin vielä jääkaapista löytynyttä emmental-mozzarellajuustoraastetta. Nopeaa, helppoa ja hyvää!

Pastan seuraksi väsäsin uunissa kypsennettyjä, Aurajuustolla kuorrutettuja ja pekoniin kiedottuja tomaatteja, salaattia ja kokojyväpatonkia. Koko komeus kruunattiin punaviinillä. Nyt on hyvä mieli ja vatsa täynnä.

1 kommentti:

  1. Vastaus otsikon kysymykseen on siis EI, varsinkaan jos koko komeuden kruunaa punaviinillä :)

    VastaaPoista