31. elokuuta 2011

Syökää kanaa :)

Mulle on vuosien varrella kerääntynyt varmaan tuhansia ruokaohjeita. Silloin kun niitä oli paljon vähemmän, haaveilin, että saisin kokeiltua niitä kaikkia edes kerran. Enää tuo ei taida onnistua. Ei, vaikka tekisin joka päivä useita kokeiluja. Siispä kokeilen niitä, jotka kuulostavat hyviltä sekä niitä, jotka kuulostavat tarpeeksi oudoilta herättääkseen mielenkiinnon. Yleensä ne kummalliset on niitä parhaita.

Tämän päivän kokeilu kuului niihin hyvältä kuulostaviin. Eli kokeilin väsätä Kiovalaisia kotletteja. Ohje löytyy ainakin Pirkan sivuilta. Ja vastaavia ohjeita on taatusti netti ja keittokirjat pullollaan. Ruoka itsessään oli hyvää, tosin mausteita saa lisäillä aikalailla. Tapaan tällaisissa lisätä korppujauhoihin suolaa ja pippuria, että se pintakin maistuisi jollekin. Mutta sitten se työ! Jos olisin tajunnut lukea ohjeen etukäteen, olisin jättänyt kokeilun johonkin toiseen päivään. Kun samalla yrittää viihdyttää kahta lasta ja leivittää kanaa, on tunnelma hieman hektinen. Mutta taas siitä selvittiin. Ja saipahan tyttökin tehdä osansa, kun askarteli meille tomaattikukkasia.


Illalla vielä maistettiin tilkkaset valmistumassa olevia manteli- ja hasselpähkinäliköörejä. Manteliliköörissä mantelin maun tunnisti, hasselpähkinäliköörissä maistui vielä lähinnä alkoholi. Mutta eipä noiden vielä pitäisikään olla valmiita. Tölkit likööreineen pääsivät siis vielä pystymuurin päälle muhimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...