1. syyskuuta 2011

Suolaista sadepäivän ratoksi

Ihan ensiksi täytyy iloita kahdesta pikkuruisesta kulhosta, jotka löysin paikallisesta Honkkarista. Niitä ei vaan voinut jättää sinne hyllyyn. Vaikka noita kippoja ja kappoja taitaa löytyä toinen tuolta kaapista.


Tällaiset sateiset, syksyiset päivät on mukava käyttää leipomiseen. En vaan tiedä koska sitä alkais uskoa, ettei nuo valmiit piiraspohjat ole mua varten. Ajattelin päästä helpolla ja tehdä tonnikalapiiraan valmista pohjaa käyttäen. Onhan ne pohjat ihan ok ja helppoja käyttää, mutta silti. Kun ei siinä olisi kova homma tehdä sitä pohjaa itsekään. no, täytteeksi piirakkaan laitoin öljyssä kuullotettua purjoa, tonnikalapaloja öljyssä, kuivattua tilliä ja tomaattiviipaleita. Se, mikä tässä ohjeessa oli positiivista oli tuo munamaito. Desi maitoa kiehautettiin ja siihen sulatettiin 100g sulatejuustoa. Seoksen annettiin jäähtyä hieman ja joukkoon sekoitettiin kaksi kananmunaa. Mausteeksi oreganoa, suolaa ja pippuria. Ja vielä piiraan päälle paljon juustoraastetta! Uunissa 225-asteessa n. 30 minuuttia. Tosin en tarkkaa aikaa tiedä, kauanko ehti uunissa olla, kun unohdin hieman itseni netin ihmeelliseen maailmaan. Munakellon hälytys jäi taas kuulematta.

Tuota munamaitoa ajattelin kokeilla joissain muissakin piiraissa. Oli se sen verran hyvää! Mielessä pyörii jo oikein sipulinen piiras. Kokeilun arvoisia versioita tuosta piiraasta voisi olla myös kinkku-purjo-paprikatäytteinen piiras tai sieni-sipulipiiras. Muitakin ideoita kuunnellaan! Tosin noita tehdessä taidan jättää valmispohjat kaupan pakastealtaaseen.


Viikonlopun ruokasuunnitelmatkin alkoivat hahmottua. Kun meillä ei juurikaan ole mahdollista matkustella, niin ollaan tavattu tehdä aina ajoittain makumatkoja ympäri maapallon. Yleensä tyttö saa valita maan osoittamalla karttakirjasta jotain maata. Silmät kiinni tietenkin ;) Joskus toki kuuntelen toisten toiveitakin. Tällä kertaa tyttö toivoi makumatkaa Amerikkaan. Hieman täytynee vielä tarkentaa, mihin päin suunnataan. Vaihtoehtoja kun taitaa olla aika runsaasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...