30. syyskuuta 2011

Keittiönvaltaajat

Apua, mun keittiö on vallattu. Tai no ei ihan vallattu, mutta tänään siellä on touhannut kaikki muut paitsi minä. Oli erittäin omituista vaan istua ja katsella mitä muut leipoo ja kokkaa. Oon silti aika ylpeä itsestäni, että osasin olla sekaamatta koko aikaa muiden touhuihin. Hyvä minä! Mulla on nimittäin hirvittävän paha tapa muka "auttaa" just noissa kokkailujutuissa ja ehkä vähän kaikessa muussakin. Toisin sanoen ajan muut pois ja teen itte.

Tänään oli miehen kokkausvuoro eli syötiin Meksikon pataa. Mies on mestari soveltamaan noita puolivalmiita ruokia. Vai voiko semmoista "lisää vain jauheliha"-patapussia sanoa puolivalmiiksi? Kai sitä voi. Paljon sipulia, vähän tuoretta chiliä ja itse tehtyä habaneroöljyä sekä pussi herne-maissi-paprikaa ja vähän riisiä sen perusohjeella tehdyn ruoan lisäksi niin hyvä tulee. Mä oon ennen aina inhonnut noita patajuttuja, mutta miehen tekemänä ne on hyviä.

Valmistumassa olevat vadelma- ja kuningatarliköörikin piti koemaistaa. Vadelmalikööriin lisättiin hieman sokerivettä. Ja todennäköisesti vadelman saa pian pullottaa. Kuningatarlikööri saa jatkaa vielä kypsymistään. Tuon kuningattaren kohdalla pullotus saa todennäköisesti odottaa ainakin marraskuulle saakka. Silloin tulisi kolme kuukautta valmistuksesta. Mutta täytyy seurata tilannetta. Eihän se pienen likööritilkan maistaminen aina silloin tällöin mitenkään kamalaa ole.

Niin ja miehen siskoo kävi tänään täällä leipomassa huomisille synttärijuhlille kakkua. Tuo on ihan yllätysjuttu, siksi ei voinut kotonaan leipoa. Kakun piilottaminen jääkaappiin voi olla hieman hankalaa :) Mielenkiinnolla odotan, mitä tuosta kakusta tulee. Todennäköisesti hyvää! Täytyy udella jahka kakku on syöty.

Kakkupohjaksi tuli seitsemän munan sokerikakkupohja. Kuulostaa isolta, mutta iso oli vuokakin. Täytteeksi laitettiin suklaamoussea, mansikoita ja banaania. Tuo suklaamousse-idea varastettiin siitä suklaa-kirsikkakakusta, minkä tein tytölle parisen viikkoa sitten. Tällä kertaa käytettiin tosin maitosuklaata. Eli vaahdoksi vatkatun vaniljakastikkeen (2,5dl) sekaan vatkattiin 100g sulatettua maitosuklaata. Joka toiseen väliin tuli banaaniviipaleita ja joka toiseen väliin mansikkapaloja. Kostutukseen käytettiin kaakaota.

Huomenna pitäisi tuosta kakusta saada aikaiseksi jalkapallo sokerimassan avulla. Apua! Ehkä tuo kuitenkin jotenkin onnistuu. Tai sitten siitä tulee taas lässähtänyt jalkapallo. Luulen tosin, ettei se ketään haittaa. Ajatus lienee se tärkein juttu :)

Pallo ennen täytteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...