2. syyskuuta 2011

Voihan vatukka!

Näitä likööriasioita tuumaillessa ja omia orastavia karhunvatukkapuskia katsellessa juolahti mieleen karhunvatukkalikööri. Kauppareissun yhteydessä isäntä kävi moista Alkosta kysymässä, että saisi ensin kokeilla tuota likööriä tehdastekoisena. Mutta kas kummaa, eihän sellaista pitkäripaisesta löytynyt. Iltasella yritettiin etsiä tietoa netistä, mutta ei löytynyt kuin yksi firma, joka sitä valmistaa! Saattaahan niitä toki olla muitakin jossain päin maailmaa, mutta Suomesta karhunvatukkalikööriä ei saa :/ Täytyy siis tehdä tuota likööriä itse. Tosin tuo liköörikokeilu jää ensi vuoteen, ellei anopilta löydy muutamaa desiä karhunvatukkaa.

Kirsikatkin ovat tänä vuonna olleet hakusassa. Tarkoituksena oli tehdä tilkka kirsikkalikööriä, mutta kotimaisia kirsikoita ei täältä löydy. Joko täytyy tyytyä ulkolaisiin tai odotella muutama vuosi, jos nuo meidän kirsikkapuut vaikka saisivat joskus jotain aikaiseksi. Sen varaan en kyllä kovin paljoa laskisi. Mutta kuulemani mukaan kriikunasato on kypsymässä hyvää kyytiä, eli saa tässä vielä ainakin yhden herkullisen liköörisatsin muhimaan. Kivaa :)

Kuvassa tummimmasta lähtien myötäpäivään; kriikunalikööri, vadelmalikööri, mansikkalikööri, luumulikööri ja päärynälikööri.

Joskus noita liköörejä on hyvä maistellakin, niin tietää mitä on tekemässä. Tänään maisteluvuoroon pääsi kriikuna-, vadelma-, luumu-, mansikka- ja päärynälikööri. Eihän noita paljoa voi kerralla juoda, kun ovat niin makeita. Mutta siitä vähästäkin tulee hyvä mieli (ja tahmaiset hampaat). Kriikunalikööristä tulee mieleen liköörikonvehdit, luumulikööristä joulu ja luumukiisseli, mansikasta kesä ja mansikkahillo ja päärynästä metrilaku. Tuo päärynäliköörin tuoma mielleyhtymä hieman hymyilyttää. Viimevuotinen vadelmalikööri jäi hieman liian tiukaksi, mutta kyllä siitä vadelman aromit löytää ja on se vaan niin hyvää! Hyviä (ja vaarallisia) kesäjuomia näistä saa lisäämällä saksalaisen kauppaketjun hiilihapotettua lähdevettä. Ja paljon jäitä :)

2 kommenttia:

  1. metrilakulikööri :D en ookaan tainnut maistaa sitä valmista päärynää, jotain vaiheessa olevaa vain. vatukoista en tiedä, ei niitä kovin litrakaupalla ole yleensäkään tulla että onkohan menneet parempiin suihin jo. kysyä toki kannattaa!

    VastaaPoista
  2. Pitääkin juottaa sulle tuota metrilakulikööriä :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...