15. syyskuuta 2011

Jääkaappiargeologiaa

On se kumma, miten paljon meidän jääkaappiin, pakastimeen ja "kuivaruokakaappiin" kertyy kaikkea kummallista. Kukahan niitä sapuskoja noihin kaappeihin oikein kantaa?!? Välillä on tosin mielenkiintoista tehdä omo-ruokaa. Siis otetaan mitä on. Tässä vuosien varrella on syöty todella hyvinkin ihan vaan pengastamalla ja hyödyntämällä vaikkapa pakastimen sisältöä.

Tänään innostuttiin tytön kanssa tuhoamaan piakkoin parasta ennen-päiväyksensä saavuttava tortillapaketti. Kun iltapalaksi ei viitsitty tortilloja tehdä, niin keksittiin sitten tehdä quesadilloja ja pinjan- ja kurpitsansiemenillä päällystettyä tortillalastuja. Jääkaapista olisi löytynyt vaikka mitä täytevaihtoehtoja, mutta päädyttiin tekemään kolme erilaista versiota. Yhteen tuli täytteeksi tonnikalaa, ohuita sipulirenkaita ja juustoa. Toiseen laitettiin kinkkua, juustoa ja paholaisen hilloa. Viimeinen sai täytteekseen sulatejuustoa, sipulirenkaita ja paholaisen hilloa.

Nuo on helppoja ja nopeita tehdä ja tosiaan täytteeksi voi laittaa mitä mieleen juolahtaa. Esimerkiksi pesto kera kinkun ja juuston toimii oikein hyvin. Eli laita haluamaasi täytettä tortillan toiselle puoliskolle. Käännä toinen puoli täytteen päälle, että saat puolikuun muotoisen quesadillan. Paista quesadillaa kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes paistopinta on kauniin ruskea. Käännä ja paista toinen puoli. Kovin kauaa näitä ei kannata pannulla pitää.

Siemenillä päällystetyt tortillat tehtiin voitelemalla tortillan pinta kananmunalla ja ripoteltiin siemeniä pinnalle. Annoin ensin olla 175-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia ja vielä pari minuuttia 200 asteessa. Tuo 175 asteen lämpötila tuntui olevan liian matala. Ehkä paistaminen esim. 200 asteessa lyhyemmän ajan toimisi paremmin. Leikkasin tortillat heti kuumina lohkoiksi. Nämä olisivat kaivanneet jotain dippiä kaverikseen, sillä olivat vähän kuivia. Juustodippi tai guacamole voisi toimia. Kaapista löytyi tällä kertaa vain salsaa ja se peitti vähän turhankin paljon siementen makua. Tätä siis kehitellään ja mietitään vielä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...