29. syyskuuta 2011

Juustoa ja juureksia

Jälleen kerran sain hyvän muistutuksen siitä, että ei kannata tehdä asioita sillai "kyllä mä tämän tästä äkkiä hoidan"-asenteella samalla kun on paistamassa jotain. Jälleen kerran oli tuloksena hyvin käristynyt ruoka ja tuuletusta kaipaava tupa. Taidan olla hieman tohelo :) Ajatuksena oli siis paistaa muutama pakkasesta löytynyt kalapihvi, mutta ne sai niin eksoottisen mustan värityksen, että päätyivät sitten roskiin. 

Mutta päivän ruoka oli kyllä herkkua. Kotimaiset juurekset on vaan jotain niin hyvää! Varsinkin uunissa muhitettuna tai voissa paistettuna. Se siis siitä terveysruoasta. Voinhan mä uskotella itselleni, että se ruoka on terveellistä, kun siinä on paljon kasviksia. Eihän sitä voita tai öljyä lasketa, eihän?

Tämän päivän ruoan alkuperäisen ohjeen löytää ainakin kasvikset.fi-sivulta feta-juurespaistoksen nimellä. Muuttelin ohjetta hieman meille sopivammaksi. Silti tuota ruokaa tuli iso annos, ainakin kun syöjiä oli tällä kertaa vain kaksi. Sinänsä kiva ohje, että tuota syö ihan tuollaisenaan ja toimii kyllä lisäkkeenäkin. Seuraavalla kertaa lisäisin ehdottomasi sipulia.

Juurespaistos

2 isohkoa porkkanaa
1 reilun kokoinen palsternakka
1 iso lanttu
öljyä
n. 60g salaattijuustoa öljymarinadissa (tai vastaavaa)
suolaa
mustapippuria
kuivattua ruohosipulia
(juoksevaa hunajaa)

  Kuutioi kuoritut juurekset ja laita öljyllä voideltuun uunivuokaan. Ripota päälle maun mukaan suolaa, pippuria ja kuivattua ruohosipulia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  Lisää juustokuutiot juuresten joukkoon. Juustoa voi kyllä laittaa ihan reilustikin jos haluaa. Kaada päälle muutama lusikallinen salaattijuuston öljymarinadia ja sekoittele juureksia hieman. Jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes juureskuutiot ovat kypsiä. Halutessasi voit lorauttaa valmiin ruoan päälle juoksevaa hunajaa.
  Meillä ruoka oli uunissa tunnin ja 20 minuuttia ja lantut jäivät rapsakoiksi. Mutta meidän uuni onkin hidas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...