1. lokakuuta 2011

Jalkapallokakku vol. 2

Tänään sai eilen aloitettu jalkapallokakku koristeensa. Ja tuli siitä kyllä aika kiva :) Toivottavasti herra synttärisankari siitä ilahtuu. Yhteistyössä miehen siskon kanssa tuo koristeltiin. Minä hoidin sokerimassan ja ystäväiseni loihti nuo hienot vihreät pursotukset kakun helmaan. Pursotukset tehtiin vihreällä karkkivärillä värjätyllä vaniljavaahdolla. Tuo vaniljavaahto on vaan sen verran pehmeämpää kuin kermavaahto, että pursottaminen on hankalaa. Tai siis, että nuo koristeet pysyisivät muodossaan.

Sokerimassan muotoiluun käytettiin avuksi kakkuvuokaa, kun siinä on nuo jalkapallon kuvioinnit valmiina. Vuorasin ensin vuoan kelmulla ja painelin vuokaan valkoisesta sokerimassasta ohueksi kaulitun levyn. Tuon levyn kanssa saa olla varovainen, kun se hajoaa aika helposti. Ja jos tekee oikein paksun levyn, on se aika ällöttävän makeaa. Kaulittaessa kannattaa apuna käyttää tomusokeria, koska muuten sokerimassa tarttuu kiinni niin alustaan kuin kaulimeenkin.

Sitten kumottiin vuoka levyineen kakun päälle, irrotettiin kelmu ja paineltiin sokerimassalevy kevyesti kakun päälle. Mustat pilkut tehtiin mustasta sokerimassasta ja niihin käytettiin valmista muottia. Kostutin levyjä aavistuksen vedellä, että tarttuisivat kiinni valkoiseen levyyn. Vettä ei vaan kannata laittaa liikaa. Toinen vaihtoehto olisi elintarvikeliima, mutta sitä ei nyt ollut. Eikä lähdetty ostamaankaan. Noita rajaviivoja tehostettiin vielä painelemalla niitä kiinalaisella syömäpuikolla :) Ylimääräisiä tomusokereita voi poistaa varovasti esimerkiksi pullasudilla. Tosin tuo tomusokeri kyllä imeytyy pinnalta aika pian.

Mutta pakko myöntää, että on tuo sokerimassalla leikkiminen melko sotkuista puuhaa. Mutta on se kivaakin.

Jalkapallokakku

Sotku :)
Pian lähdetään viemään kakkua juhlapaikalle ja pikaisesti onnittelmaan päivänsankaria. Itse ei jäädä kakkua maistelemaan, mutta eiköhän meille kerrota että kelpasiko se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...