16. lokakuuta 2011

Chili con carne alias Mössö

Neitokainen esitti muutama päivä sitten kainon toivomuksen chili con carnesta ja tänään se toive toteutui. Kun en kerran muutakaan pikaista ja helppoa ruokaa keksinyt. Tämä on kanssa niitä ruokia ja ohjeita, joita oon tehnyt iät ajat. Mausteiden määrää vaihtelen aina ruokailijoiden mukaan. Nyt en tehnyt kovinkaan tulista, että saa tyttökin syötyä.

Chili con carne

400g jauhelihaa
1-2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 lihaliemikuutio
1tlk(70g) tomaattipyrettä
1dl vettä
1-2rkl chilijauhetta (tai chilirouhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan)
1-2tl kuivattua oreganoa
1tlk(n.400g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
0,5-1tl cayennepippuria
1tl mustapippuria
suolaa tarvittaessa

  Hienonna sipulit ja viipaloi valkosipulikynnet. Kuullota sipulisilppua ja valkosipulia hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää jauheliha-sipuliseokseen tomaattipyree, vesi, murusteltu liemikuutio, chilijauhe ja oregano. Sekoita ja anna hautua muutaman minuutin. Lisää pavut kastikkeineen, cayenne ja mustapippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Kastikkeesta tulee paksua, joten halutessasi lisää 0,5-1dl vettä. Tarjoa riisin kanssa.

Mössö. Maku voittaa ulkonäön 6-0.

Tämä on kyllä hyvä pikaruoka. Jos on oikein nälkä, niin ei välttämättä tarvi muhitella kannen alla tuota kymmentä minuuttia. Sekin riittää, että pavut lämpenee. Mausteiden määrää kannattaa tosiaan säädellä oman maun mukaan. Meidän mittapuulla tämä ei ole mitenkään tulista, mutta meidän sakki on tottunut aika tuliseenkin ruokaan. Ja mausteita on aina helppo lisätä, mutta pois ei saa kyllä millään. Ja kannattaa muistaa, että monet pippurit herää vasta seuraavana päivänä ja maistuukin sitten huomattavasti enemmän. Itsellekkin tulee välillä mukavia yllätyksiä tämän suhteen...

Ja nyt on se hetki, että saan kaivaa esiin tämän talven ensimmäisen Twist-pussin! Mies on treeneissä, tyttö kavereiden kanssa ja poika nukkuu. Omaa, ihanaa laatuaikaa sohvalla löhöten. Nuo Twistit kuuluu ehdottomasti mun joulukarkkeihin. Viime jouluna meinasin jäädä ilman, kun jätin pussin hankinnan viime tinkaan. Täältä kun ei niitä löytynyt enää mistään kaupasta. Äitini joutui tuomaan niitä Tampereelta asti :) Nyt otin opikseni ja ostin heti pussillisen, kun noita kaupassa näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti