9. lokakuuta 2011

Kropsua, kropsua

Jääkaapissa majaillut avattu hyla-maitopurkki oli oikein hyvä syy tehdä pannaria. Tai siis kropsua. Tai pannukakkua. Rakkaalla lapsella taitaa olla aika monta nimeä. Tämän ohjeen oon joskus löytänyt herkuttele.com-sivustolta. Onhan tuo makeaa ja rasvaista pannariksi, mutta silti niin hyvää. Varsinkin, jos tuota syö lämpöisenä vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa. Joku oli tällä kertaa pistellyt meidän vaniljajäätelöt parempiin suihin, mutta kyllä tuo kelpasi ilmankin. Periaatteessa leivinpaperiahan ei tarttisi voidella, mutta tätä tehdessä laitan voita leivinpaperillekin. Tuo rasva tekee pohjasta namia. Tällä ohjeella tehtynä pannukakku on aika ohkainen jos käyttää normikokoista peltiä (siis 50 senttiseen uuniin tarkoitettua). Jos haluaa paksumpaa, voi kokeilla pienempää vuokaa tai tehdä isomman taikinan. Eikä tuo ainakaan mun tekemänä kohoile samoin kuin tavallinen pannari. Suurin vika taitaa kuitenkin olla tuon pannarin oudon nopea katoavaisuus. Just tein pellillisen ja suurin osa siitä on jo hävinnyt jotenkin kummasti ;)

Pannukakku

4dl vehnäjauhoja
vajaa 1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2 kananmunaa
8dl maitoa
50g voita sulatettuna

  Voitele vuoka tai leivinpaperi halutessasi. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe keskenään isossa kulhossa. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa ja riko siihen kananmunat. Lisää maitoa hiljalleen koko ajan vatkaten ja vatkaa taikina tasaiseksi. Vatkaa sulatettu voi joukkoon.
  Kaada taikina vuokaan tai pellille leivinpaperille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes pannukakun pinta on kauniin ruskea.
  Tarjoa vaikkapa vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Ensi viikolla saakin alkaa suunnittelemaan tytön halloween-kekkereiden tarjoiluja. Kivaa! Muutamat halloween-juhlat on vuosien varrella pidettykin. Tarjolla on menneinä vuosina ollut mm. suklaarottia, leipäetanoita, kummitustikkareita, hämähäkkimuffinsseja, toukkia, menninkäisen aivoja, jäätelösilmiä, matoisaa kakkua, hurjia jäätelöappelsiineja, neidon nakkisormia, kummituskeksejä, käsiboolia ja jos vaikka mitä. Mitähän kammottavaa sitä tänä vuonna keksisi?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti