18. toukokuuta 2015

Mama's home made rhubarb pie! - pellillinen raparperi-rahkapiirakkaa

Jee, raparperikausi on alkanut! Pari viime kesää oon manaillut ja tuskaillut meidän onnetonta raparperisatoa, mutta nyt vihdoin näyttää siltä, että satoa tulee vähän paremmin. Ei tuolla määrällä toki vielä pääse kauheasti leveilemään, mutta on tuo silti jo paljon parempi kuin viime vuosina. Raparperisadosta innostuneena oli heti pakko kaivella joku sopiva ohje esiin ja leipoa jotain. Tällä kertaa valinta osui Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjasta löytyneeseen Maisemakahvilan raparperipiirakkaan. Ohje sinänsä on tuttu, sillä aiemmin oon tehnyt lähes samalla ohjeella mustikkapiirakkaa. Piirakka on ihanan helppo tehdä ja on kyllä hyvää. Kannattaa kokeilla! Osan maitorahkasta voi korvata maustetulla rahkalla, mutta silloin sokeria on syytä laittaa vähemmän. 




Maisemakahvilan raparperipiirakka
(pellillinen, noin 20 palaa)

Muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
250g voita sulatettuna
Pohjataikina:
n. 2/3 osaa muruseoksesta
1 kananmuna
2dl piimää
Täyte:
n. 1 l raparperipaloja
1tlk (500g)  maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Päälle:
n. 1/3 muruseoksesta

  Sekoita muruseoksen kuivat aineet sekaisin. Lisää joukkoon voisula ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Jaa taikina kahteen kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. 
   Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitettu muna ja piimä. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle (koko n. 40*30cm). Levitä päälle raparperipalat. Halutessasi voit korvata raparperit omenoilla, mustikoilla, puolukoilla, karviaisilla tai herukoilla.
  Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Levitä täyte raparperien päälle pellille. Ripottele lopuksi muruseos (loppu taikina) piirakan pinnalle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 

8 kommenttia:

  1. Tää on yks mun suosikki raparperiohjeista, ihan superhyvää!!
    Mun piti kans eilen käydä mammalla raparperivarkaissa, mutta kaikessa häsässä unohdin ne raparperit. Täytyy ottaa uus yritys tällä viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huono raparperirosmo olet, jos saaliin unohdat :D Mä jo innolla etsin uusia hyviä ohjeita raparperien varalle. Joskin tuo piirakka olisi syytä syödä ensin :)

      Poista
  2. Oi raparperipiirakka on herkkua! Ja tällä samaisella ohjeella mäkin teen aina, on aivan paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä loistava resepti, joka taipuu moneksi :) Se mustikkainen versio oli kanssa valtavan hyvää.

      Poista
  3. Tein jo raparperikiisselin ja sitten seuraavaksi piirakka. Kiva, kun muistutit hyvästä ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, raparperikiisseli <3 Täytyypä yrittää viikonloppuna tehdä kanssa. Muksut ei siitä niin piittaa, mutta minä voisin syödä vaikka kuinka paljon :)

      Poista
  4. Tämä on kyllä tosi hyvä ohje, pitääkin ottaa taas suunnitelmaan, olin jo aivan unohtanut reseptin olemassaolon.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tällaiset vanhat luotto-ohjeet pakkaa multakin unohtumaan uusien tieltä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...