21. toukokuuta 2015

Rice is nice, but we like pasta! - ihastuttava sinappinen kinkku-pastagratiini

Meidän arkiruoat ovat viime päivinä olleet taas niin tylsiä, ettei niistä ole juuri jutun juurta saanut. Oman vaikeutensa ruokavalintoihin tuo vielä tuo tyttö ja tytön leuat, sillä viime keväänä sattuneet jalkapallotapaturmat ovat taas alkaneet vaivata. Tai siis tapaturmien vuoksi osuman saanut leuka. Viimeinen puolitoista viikkoa on mennyt niin, ettei tyttö ole pystynyt syömään puuroa kummempaa. Sosekeittoja tyttö ei suostu syömään, eikä muutakaan muussattua ruokaa, joten on ollut aika mielenkiintoista yrittää keksiä tuolle edes jotain suuhun pantavaa. Meille muille oon yrittänyt tehdä normiruokaa, mutta vähän se tuntuu pahalta, kun yksi ei niitä ruokia voi syödä. Tänään käytiin hammaslääkärissä ja reilun viikon kuluttua tyttö saa purentakiskon, jonka pitäisi helpottaa kipua. Lääkkeistä kun ei ole mitään apua. Pahalta tuntuu katsoa toisen kipuilua, kun itse ei voi auttaa mitenkään. 

Mutta siihen ruokaan. Joskus kauan kauan sitten nuorena likkana keräsin hetken aikaa ruokakortteja. Siis sellaisia, jotka lähetettiin kotiin säännöllisin ajoin ja maksoi joitain markkoja. Vajaan mapillisen niitä sain kasaan, kunnes syystä tai toisesta lopetin tilauksen. Mapissa on kuitenkin ihan mielenkiintoisia ohjeita, joita tosin ei juurikaan ole tullut testattua. Nyt ruokalistaa suunnitellessa kaivoin mapin esiin ja kävin reseptit ihan ajatuksen kanssa läpi. Yksi ohje pääsi testattavaksi ja osoittautui varsin maukkaaksi arkiruoaksi. Tähän voi hyvin käyttää edelliseltä päivältä yli jääneet pastat.





Sinappinen kinkku-pastagratiini

n. 300 g pastaa (meillä täysjyvä Pipe Rigate)
2 rkl margariinia tai voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1-2 tl sinappia
2-3 dl juustoraastetta
2 rkl hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria
200 g palvi- tai muuta kinkkurouhetta

  Keitä pasta pakkauksen mukaan lähes kypsäksi. Sulata rasva kattilassa. Sekoita siihen jauhot. Lisää maito ja keitä kastiketta 3-4 minuuttia koko ajan huolella sekoittaen. 
  Lisää sinappi. Sulata juustoraaste kuumaan kastikkeeseen. Mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla.
  Valuta pasta. Pane se voideltuun uunivuokaan. Ripottele kinkkukuutiot uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. 
  Kuorruta ruokaa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera. 




6 kommenttia:

  1. Voi ei.... Tsemppiä Emmalle ♥ Urheilijat ei vaan niitä terveitä päiviä näe....karua mutta usein totta.
    Tää laatikko näytti ihan superhyvältä!! Meillä tehtiin tällä viikolla iso laatikollinen sitä ihanaa tuorepastavuokaa ja ai että se oli taas hyvää!! Ens kerralla vois testata tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Just Emma soitti koulusta, että on niin kipeä, ettei jaksa olla. Alkaa varmasti olla aika raskasta :(

      Se tuorepastavuoka on kyllä niiiin hyvää! Pitääkin tehdä taas joku kerta :)

      Poista
  2. Apua, kuinka syntisen hyvän näköistä! Nyt tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä kyllä vie nopsaan nälän mennessään.

      Poista
  3. Ihanaa rehellistä kotiruokaa. Maistuisi varmasti. Toivottavasti tytölläkin helpottaa kivut pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On nuo kivut onneksi helpottamaan päin. Aivan kaikkea ei pysty vielä syömään, mutta hissukseen menee parempaan suuntaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...