10. toukokuuta 2015

Princess Dreams - äitienpäivän prinsessakakku

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikki äidit ja mummat! Lisäksi erityiskiitos ja onnittelut omalle, maailman parhaalle äidille! Olet rakas <3

Omalle perheelle sanoin jo hyvissä ajoin, että minä en mitään kakkua tarvitse. Mutta kun kauppareissulla joka hyllyssä oli kakkuja tarjolla, niin en voinut sitten itselleni mitään. Ainoa kakku, joka siinä kaupassa pyöriessä tuli mieleen, oli prinsessakakku. Muutama viikko sitten tehty prinsessakakku jäi vaivaamaan niin paljon, että oli pakko kokeilla tehdä uusi. Se ensimmäinen kakku kun laittoi kaikin tavoin hanttiin. Tähän kakkuun tein täytteeksi diplomaattikreemin ja väliin laitoin oman maan vadelmia. Tarkoitus oli keittää vadelmat hilloksi, mutta kun olivat niin hyviä sellaisenaan, en raaskinut tehdä niille mitään. Jos käytät ulkolaisia vadelmia, kannattaa ne kuumentaa ennen kakkuun laittoa. Jotta sain hieman makeutta täytteeseen, käytin kakun väliin jääkaapista löytyneet vadelmamarmeladin jämät. Koristeet tein eilen illalla hät'hätää ja tuon kummempiin kukkasiin ei tällä kertaa inspis piisannut. 





Muuten kakun valmistus sujui ongelmitta, mutta marsipaanikuorrutus ei tahtonut onnistua. Ensin en meinannut saada marsipaania kaulittua ja lopulta se oli niin pehmeää, että reunoja siistiessä tarttui joka paikkaan. Ei auttanut tomusokeri eikä mikään. Onneksi kakku oli vaan meidän perheelle, joten ei haittaa, vaikkei tuosta täydellistä tullutkaan. Makunsa puolesta oli kuitenkin oikein hyvä, sopivan kostea ja ihanan raikas. 

Marsipaanin alle laitoin diplomaattikreemiä, mutta jos et tarjoa kakkua heti, suosittelen marmeladia tai voikreemiä. Tästä kakusta tuli nimittäin melko nopsaan hikoileva prinsessa. En ehtinyt saada edes koristeita päälle, kun kakun pinnassa oleva marsipaani alkoi kostua. 




Prinsessakakku

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
1-1½ dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Diplomaattikreemi:
4 dl kuohukermaa
1½ dl kylmää vettä
½ dl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi:
vadelmamarmeladia
200 g vadelmia
Päälle:
250-300 g marsipaania
Koristeeksi:
tomusokeria
marsipaani-/sokerimassakukkasia

  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun puolipallonmuotoiseen tai tavalliseen irtovuokaan (halkaisija 22 cm) ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Valmista diplomaattikreemi. Sekoita kylmä vesi ja vaniljakreemijauhe keskenään ja vatkaa, kunnes se paksuuntuu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemi ja kermavaahto keskenään. Jos seos jää löysäksi, lisää vaniljakreemijauhetta.
  Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku parin pitkän kelmusuikaleen päälle, jolloin saat käärittyä kakun nätisti vetäytymään. Kostuta pohjalevy sitruunamehulla ja levitä päälle vadelmamarmeladia. Levitä päälle kerros vaniljatäytettä. Laita kakun keskelle paksumpi kerros täytettä, jolloin saat kakkuun pyöreää muotoa. Jätä osa diplomaattikreemistä kakun eristämiseen. Ripottele päälle sulaneita vadelmia. Tee toinen kerros samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle, kostuta. Kääri kakku tiukasti kelmuun. Paina kakun reunoja varovasti alemmas, jolloin saat muotoiltua kakkua pyöreämmäksi.
  Poista kelmut. Levitä kakun päälle tasainen kerros diplomaattikreemiä. Laita tässäkin vaiheessa kakun keskelle enemmän täytettä.
  Pehmitä marsipaani käsissä ja kauli reilun kokoiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Nosta levy kakun päälle, tasoita ja leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois.
  Koristele halutessasi tomusokerilla ja kukkasilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti