28. lokakuuta 2015

Suloisen suklainen kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku on pyörinyt mielessä koko syksyn, mutta vasta viime viikolla sain aikaiseksi sellaisen leipoa. Kesäkurpitsa tekee kyllä kakusta kuin kakusta ihanan mehevää, eikä se valmiissa kakussa maistu yhtään. Mies oli varsin epäileväinen, kuten kaikkien kesäkurpitsaa sisältävien ruokien kohdalla, mutta kummasti tuosta kakusta katosi reilusti yli puolet heti ensimmäisenä päivänä. Toki syöjiäkin oli enemmän, sillä äitini oli kylässä ja muutama tytön kaveri kävi auttamassa kakun tuhoamisessa. Ohje tähän kakkuun löytyi iki-ihanasta "Suklaa - kultainen kirja" -leivontakirjasta. Päälle tulevaa kuorrutetta tein vain puolet ja siitäkin jäi suurin osa käyttämättä. Saksanpähkinät vaihdoin mantelirouheeseen.




Suklaa-kesäkurpitsakakku

250 g vehnäjauhoja
100 g tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kanelia
1/4 tl suolaa
180 g voita
400 g sokeria
2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
3 suurta kananmunaa
250 g raastettua kesäkurpitsaa
1 1/4 dl maitoa
100 g rouhittua saksanpähkinää tai mantelia
Appelsiinikiille:
300 g tomusokeria
1 rkl hienoksi raastettua appelsiininkuorta
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua

  Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. 
  Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola yhteen suuressa kulhossa. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaahdoksi sähkövatkaimen keskinopeudella suuressa kulhossa. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa kevyesti jokaisen lisäyksen jälkeen. 
  Pidä vatkain matalalla nopeudella ja lisää vähitellen taikinaan jauhoseos, pähkinärouhe ja kesäkurpitsa vuorotellen maidon kanssa.
  Lusikoi taikina vuokaan. Paista, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa, eli 55-65 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään. 
  Appelsiinikiille: Sekoita tomusokeri, appelsiininkuori ja vanilja yhteen. Sekoita joukkoon niin paljon appelsiinimehua, että saat paksua kiillettä. Valuta kiille kakun pinnalle. 




4 kommenttia:

  1. Kesäkurpitsa on hyvää - missä muodossa tahansa!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä :) Ennen en tykännyt yhtään, mutta nyt jo uppoaa.

      Poista
  2. Oi! Ihanan tumman näköinen kakku..Ei uskoisi että sisällä kesäkurpitsaa :) Onnistuisikohan tämä jos vaihtaa gluteenittomiin jauhoihin, ainakin aion koittaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä varsin tumma ja täyteläisen makuinen :) Mä oon hirvittävän huono noiden gluteenittomien jauhojen kanssa, mutta jos kokeilet, niin kerrohan kuinka onnistui!

      Poista