10. marraskuuta 2015

Hurmuri-Okenin chili-pastapannu pavuilla

Palataanpas ajassa parisen viikkoa taapäin ja sen myötä äärimmäisen helppoon, mutta varsin maukkaaseen arkiruokaan. Miehen iltaviikot tuntuvat olevan mulle kerta kerran jälkeen raskaampia, eikä loppuviikosta virtaa tahdo piisata mihinkään. Ei ainakaan mihinkään luovaan kokkaamiseen. Silloin tälläiset nopeahkot, yhden pannun sapuskaohjeet ovat enemmän kuin tervetulleita. 

Ajatus tähän ruokaan syntyi selatessa tytön vanhaa Hannah Montana-keittokirjaa. Vaikka kirja onkin suunnattu teineille, löytyy sieltä meikäläisellekin sopivia, sovellettavia ohjeita. Pikkumiehen toiveesta vaihdoin jauhelihan papuihin, sillä jostain syystä jauheliharuoat ei tuolle jätkälle uppoa. Papuja puolestaan söisi vaikka kuinka. 

Visuaalisesti ruoka ei ole mitään kaunista katseltavaa, lähinnä tuo on epämääräinen juustolla kuorrutettu mössö. Mutta jos ei anna sen häiritä, kannattaa tätä kokeilla kun haluaa saada nopeasti ruoan pöytään. 

Ruokaa valmistaessa kannattaa tarkkailla nesteen määrää. Itse lisäilin nestettä kypsentämisen aikana sitä mukaa, kun pasta oli imenyt sitä itseensä. Jos haluat tehdä jauhelihaversion, ruskista ensin 400 grammaa jauhelihaa, lisää sitten sipulit, kuullota ja jatka alla olevan ohjeen mukaan. Jätä silloin pavut kokonaan pois.




Chili-pastapannu

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
70 g tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 tlk kidneypapuja
2½ dl täysjyväpastaa
1 vihreä tai keltainen paprika
2-3 dl vettä
1 rkl chilijauhetta
suolaa
1½ dl juustoraastetta

  Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree, huuhdellut ja valutetut pavut, pasta, kuutioitu paprika, vesi sekä chilijauhe. Lisää vettä ensin parisen desiä ja lisää tarvittaessa kypsentämisen aikana. Sekoita, peitä pannu kannella ja anna hautua noin 20 minuuttia, tai kunnes pasta on pehmeää. Sekoittele välillä.
  Kun pasta on kypsää, mausta ruoka maun mukaan suolalla. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta kansi vielä hetkeksi päälle - ruoka on valmista, kun juusto on sulanut. 

4 kommenttia:

  1. Musta tämä taas näyttää hyvältä ruualta! Tälläiset pikasapuskat on kyllä arjen pelastus. Meillä on aina tomaattimurskaa ja papuja kaapissa siltä varalta että pitää heittää joku nopea pöperö pöytään. Aina ei ehdi tai sitten vaan jaksa kummempaa.. :)
    Ensi kerralla lisään tuota juustoraastettakin, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kanssa löytyy aina papuja ja tomaattimurskaa hätätilanteita varten. Niistä saa kummasti loihdittua vaikka mitä tarpeen vaatiessa. Tuo juustoraaste oli kyllä kiva lisä tähän sapuskaan, kokeile ihmeessä :)

      Poista
  2. Meiltäkin löytyy useimmiten papuja kaapista, joten ensi kerralla voisikin käyttää niitä jauhelihan asemesta. Kiitos ideasta! Kaikki ideat ovat tervetulleita... Viime aikoina on kyllä meinannut usko loppua keittiössä. Tuntuu, että olen jotenkin ihan kyllästynyt meidän arki-ruokiin ja huomaan joka arki-ilta painivani saman kysymyksen äärellä: "Mitähän ihmettä me tänään syötäisiin?!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samaa on havaittavissa mullakin, nimittäin se jokapäiväinen tuskailu, että mitä syötäisiin. Vaikka yritänkin tehdä tuota ruokalistaa, niin välillä ei vaan jaksa tehdä sitä mitä olisi suunnitellut, vaan täytyy yrittää keksiä samoista aineksista jotain muuta.

      Poista